Latest Posts

Un nou start în cea mai importantă competiție de juniori pentru Raul Badiu.

Vizualizări: 14619

Raul Badiu își continuă visul început în urmă cu patru ani și pornește la drum într-un nou sezon de Campionat Mondial de Raliuri pentru Juniori. Pilotul român concurează în acest weekend în Raliul Croației, prima etapă a JWRC 2021, competiție care programează un număr de cinci evenimente de-a lungul sezonului.

Raliul Croației este o cursă nouă pentru toți participanții, introdusă în premieră în calendarul WRC, fiind desfășurată pe asfalt în perioada 23-25 aprilie. În dreapta lui Badiu se va afla Rareș Fetean, cei doi sibieni participând împreună în ediția 2020 a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, unde au reușit să se impună în cadrul Cupei Dacia.

Raliul Croației, etapă cu multe necunoscute pentru echipajele ce se vor afla la start, a debutat  joi dimineața cu sesiunea de shakedown de la Medvedgrad, concurenții intrând în adevărata luptă cu secundele abia vineri, când vor fi programate opt probe speciale ce însumează aproape 100 de kilometri cronometrați. Sâmbătă va fi ziua cea mai lungă a raliului, cu 121 de kilometri cronometrați împărțiți în opt probe speciale. Câștigătorii vor fi desemnați abia duminică, după desfășurarea ultimelor patru speciale, inclusiv a celor două treceri pe PowerStage, o probă dificilă și înșelătoare.

Badiu

După cele două zile de recunoașteri şi sesiunea de shakedown desfășurata dimineața, Raul a prefațat puțin care ar fi așteptările înaintea startului de mâine:

„Chiar dacă astăzi la shakedown am avut un ritm foarte bun, ne așteaptă un raliu greu, complet nou pentru majoritatea participanților. Probele care vor începe de mâine diferă de traseul pe care l-am parcurs în această dimineață, chiar şi mergând cu cea mai mare atenție poți greși foarte ușor. Strategia noastră va fi una mixtă, vom încerca să fim foarte atenți în zonele dificile şi cu capcane, iar pe porțiunile unde ne simțim confortabil vom încerca să forțam astfel încât să începem cu dreptul această primă etapă din JWRC.” a declarat Raul.

Echipajul românesc a fost prezent weekend-ul trecut la Therwoolin Boldogko Rally, prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri al Ungariei, unde a avut ca scop acomodarea cu modelul Fiesta Rally 4. Din păcate, în ciuda unui ritm foarte bun avut pe prima probă specială, Raul şi Rareş au fost nevoiți să se retragă din competiție în urma unei defecțiuni tehnice.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Am plecat din start cu gândul de a ne acomoda şi seta mașina cât mai bine posibil pentru etapa din Croația. Chiar am avut un feeling foarte bun din start şi am fost foarte dezamăgiți când am descoperit problema la maşină. Sper ca în acest raliu să fim feriți de probleme tehnice şi să ajungem la final cu un rezultat foarte bun, care să ne dea șanse să luăm startul şi la etapele următoare.” a încheiat Raul.

Partenerii campaniei Junior WRC 2021 ai echipajului Raul Badiu & Rareș Fetean sunt: Ion Moș, Renomia SRBA Insurance Broker, ELTA90 Medical Research, Smart ID Dynamics, Omniasig, Vectrum Solutions, Lukamet. Participarea are loc cu susținerea Ministerului Tineretului și Sportului, Federației Române de Automobilism Sportiv și Automobil Clubul Român.

Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.

Sursa: RallyMax
Photocredit: Attila Szabo
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

RallyMax

Latest Posts

Don't Miss