More

  Latest Posts

  Un nou sezon, un nou Maverick: Vinales obtine pole position-ul in Qatar

  Maverick Vinales (Monster Energy Yamaha) a dominat sesiunea de calificari a clasei regine si si-a asigurat plecarea din pole position in cursa de maine, prima a sezonului 2019. Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati) si Marc Marquez (Repsol Honda) il vor insoti pe prima linie a grilei.

  Sesiunea a inceput promitator, cu rookie-ul Fabio Quartararo (Petronas Sprinta SRT) stabilindu-se in varful clasamentului dupa un prim tur rapid. Bucuria sa nu a durat mult, Takaaki Nakagami (LCR Honda) devansandu-l aproape instantaneu.

  Apoi, Maverick Vinales le-a stricat distractia celor doi piloti mai putin experimentati, stabilind un timp cu mai bine de 7 zecimi mai rapid decat cel al japonezului si asezandu-se confortabil in fotoliul de lider. Dovizioso si Marquez au trecut si ei la treaba, insa nu s-au putut apropia la mai putin de 4 zecimi de spaniol la jumatatea sesiunii.

  La a doua si ultima iesire pe circuit, Vinales a risipit rapid sperantele adversarilor, reducandu-si timpul cu inca 3 zecimi. Spaniolul a inghetat cronometrul la 1:53.546, timp ce i-a asigurat pole position-ul.

  Andrea Dovizioso a parut capabil sa ameninte timpul pilotului Yamaha: mai intai, italianul a reusit un 1:53.744 ce l-a propulsat pe locul 2, dupa care a inceput turul imediat urmator prin record pe sectorul 1. Din pacate, Dovi a comis o greseala ce i-a cauzat pierderea a peste 2 secunde, astfel ca sansele sale la pole s-au risipit.

  Aflat in a doua jumatate a clasamentului la inceputul ultimului tur rapid, Marc Marquez si-a imbunatatit considerabil propria referinta si a urcat pana pe locul 3, terminand in spatele lui Dovizioso la doar o miime de secunda.

  Jack Miller (Alma Pramac Racing) se afla pe locul 2 inaintea ultimelor sprinturi ale lui Dovizioso si Marquez, insa australianul a trantit motocicleta in virajul 2 si nu a mai avut timp sa revina pe circuit pentru a le raspunde celor doi rivali. Astfel, va trebui sa se multumeasca cu locul 4 pe grila, cu un timp de 1:53.809.

  La mijlocul liniei a doua, dupa o sesiune extraordinara la debut, va fi francezul Fabio Quartararo (+0.400 fata de Vinales). Langa el, de pe locul 6, se va lansa Cal Crutchlow (LCR Honda; +0.549). Performanta britanicului este una impresionanta tinand cont ca acesta a trebuit sa se recupereze in pauza de iarna dupa ce si-a fracturat glezna in 17 locuri diferite la finalul sezonului trecut.

  Deziluziile zilei de sambata raman Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha) si Jorge Lorenzo (Repsol Honda), niciunul dintre ei reusind sa se califice din Q1 in Q2. Cei doi vor lua startul de pe locurile 14, respectiv 15.

  Top 10-ul:

  1. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) 1:53.546
  2. Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati) + 0.198
  3. Marc Marquez (Repsol Honda Team) + 0.199
  4. Jack Miller (Alma Pramac Racing) + 0.263
  5. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) + 0.400
  6. Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) + 0.549
  7. Danilo Petrucci (Mission Winnow Ducati) + 0.654
  8. Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) + 0.690
  9. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) + 0.693
  10. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 0.711

  Dupa aceasta sesiune incitanta de calificari, spectacolul este asigurat in ziua de duminica. Cursa clasei regine va incepe la ora 19:00, ora Romaniei.

  credit foto – Ultimate Motorcycling


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss