Latest Posts

Uitați de comparațiile cu Senna, Hamilton se apropie de nivelul Schumacher

Vizualizări: 11717

Similarități au fost des desenate între Lewis Hamilton și Ayrton Senna, dar britanicul se apropie din ce în ce mai tare de nivelul lui Michael.

De-a lungul carierei sale, Lewis Hamilton a fost des pus în oglindă cu Ayrton Senna.

Cea mai mare comparație făcută fiind în legătură cu rezultatele excelente din calificări ale ambilor piloți – mulțumită unui talent de la mama natură a amândurora de a găsi o treaptă superioară în mașinile lor atunci când contează.

În 2015 Hamilton a egalad numărul de victorii al lui Senna, 41, în același an i-a egalat și numărul de titluri mondiale. Doi ani mai târziu Hamilton a câștigat al patrulea titlu al său, depășind și numărul de 65 de pole-position-uri ale brazilianului.

Astăzi englezul este la un rezultat distanță de a deveni campion mondial pentru a cincea oară. Rezultat care l-ar duce pe picior egal cu Juan Manuel Fangio.

Poate că este momentul să schimbăm gradul de comparație de la Senna, către Schumacher.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Chiar ar putea Hamilton să îl egaleze pe Schumacher?

Pole-ul convertit în victorie weekend-ul trecut la Suzuka de Lewis l-a dus la 71 de victorii, față de cele 91 ale lui Michael. A fost a 49-a victorie a englezului alături de echipa curentă, Mercedes – 2014-2018, cu o victorie mai mult decât numărul de succesuri cu o singură echipă strâns de Michael între 2000 și 2004 alături de Ferrari.

Hamilton de asemenea este singurul pilot din istoria F1 care a câștigat cel puțin o cursă în fiecare dintre cele nouă sezoane în care a concurat.

În ultimii cinci ani, Hamilton a strâns cel puțin 9 victorii pe an – 11 în 2014 – 10 în 2015 și 2016, și 9 în 2017. Are deja 9 și în 2018, cu 4 curse rămase pe calendar.

Considerând numărul actual de victorii și ritmul britanicului de până acum, nu ar fi irezonabil să asumăm că ar putea să depășească numărul de 91 de victorii până la sfârșitul contractului său actual alături de Mercedes care se termină în 2020.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss