Latest Posts

Tsunoda reprezintă „mixul perfect dintre agresivitate și strategie” – Marko

Vizualizări: 16079

Helmut Marko consideră că Yuki Tunoda are „o viteză naturală incredibilă” și că a demonstrat în unicul său sezon din F2, cât de consecvent este. Tsunoda va debuta în F1, anul acesta, alături de Scuderia AlphaTauri, în locul lui Daniil Kvyat, după ce a încheiat campania de debut din Formula 2, pe locul 3 (a obținut 3 victorii și a fost la o diferență de 15 puncte de prima poziție în clasament).

Consilierul Red Bull, Marko, spune că pilotul nipon a ratat titlul din cauza problemelor mecanice și a unor incidente pe circuit, dar agresivitatea sa și cunoștințele acumulate, i-au oferit oportunitatea de a face trecerea la F1.

„Tsunoda a fost singurul pilot din F2, care a încheiat constant în top 5, în fiecare cursă”, a declarat Marko. „Doar din cauza problemelor mecanice și a unor coliziuni, nu a reușit să obțină titlul, în sezonul de debut. Este caracteriat de o viteză naturală incredibilă și de capacitatea de a percepe și de a învăța foarte rapid.”

„Dacă ați urmărit ultimele curse, s-a menajat la început, până la jumătate, a conservat pneurile și apoi a atacat. Acesta a fost mixul perfect dintre agresivitate și strategie.”

Marko spune că singurul motiv pentru care Tsunoda nu a avut oportunitatea de a ieși pe circuit, într-o sesiune de antrenamente libere, în 2020, a fost din cauza diferenței de înălțime dintre el și Kvyat:

„Este un băiat amuzant; are carismă. Are 1,61m și 58 kg. Faptul că nu l-am folosit într-o sesiune de antrenamente, este pentru că ar fi fost imposibilă modificarea cockpit-ului, într-un timp atât de scurt.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1 World Championship

Latest Posts

Don't Miss