More

  Latest Posts

  Tsunoda reprezintă „mixul perfect dintre agresivitate și strategie” – Marko

  Helmut Marko consideră că Yuki Tunoda are „o viteză naturală incredibilă” și că a demonstrat în unicul său sezon din F2, cât de consecvent este. Tsunoda va debuta în F1, anul acesta, alături de Scuderia AlphaTauri, în locul lui Daniil Kvyat, după ce a încheiat campania de debut din Formula 2, pe locul 3 (a obținut 3 victorii și a fost la o diferență de 15 puncte de prima poziție în clasament).

  Consilierul Red Bull, Marko, spune că pilotul nipon a ratat titlul din cauza problemelor mecanice și a unor incidente pe circuit, dar agresivitatea sa și cunoștințele acumulate, i-au oferit oportunitatea de a face trecerea la F1.

  „Tsunoda a fost singurul pilot din F2, care a încheiat constant în top 5, în fiecare cursă”, a declarat Marko. „Doar din cauza problemelor mecanice și a unor coliziuni, nu a reușit să obțină titlul, în sezonul de debut. Este caracteriat de o viteză naturală incredibilă și de capacitatea de a percepe și de a învăța foarte rapid.”

  „Dacă ați urmărit ultimele curse, s-a menajat la început, până la jumătate, a conservat pneurile și apoi a atacat. Acesta a fost mixul perfect dintre agresivitate și strategie.”

  Marko spune că singurul motiv pentru care Tsunoda nu a avut oportunitatea de a ieși pe circuit, într-o sesiune de antrenamente libere, în 2020, a fost din cauza diferenței de înălțime dintre el și Kvyat:

  „Este un băiat amuzant; are carismă. Are 1,61m și 58 kg. Faptul că nu l-am folosit într-o sesiune de antrenamente, este pentru că ar fi fost imposibilă modificarea cockpit-ului, într-un timp atât de scurt.”

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss