Latest Posts

Tsunoda: AlphaTauri ar trebui să ruleze fără aripă spate pentru a contracara viteza maximă “oribilă”

Vizualizări: 19068

Yuki Tsunoda a sugerat că echipa sa de Formula 1, AlphaTauri, ar trebui să ruleze “fără aripă” în Azerbaidjan pentru a compensa viteza slabă în linie dreaptă.

Tsunoda a terminat pe locul 10 în Marele Premiu al Australiei, după ce a petrecut o mare parte din cursă luptându-se cu Oscar Piastri de la McLaren.

Monopostul Alpha Tauri al lui Yuki Tsunoda a fost al 17-lea în speed trap, așezat pe Albert Park în a doua zonă DRS, înregistrând 314,2 km/h, față de cei 339,9 km/h ai celei mai rapide mașini, Red Bull-ul lui Sergio Perez.

Vorbind după ce a marcat primul punct al echipei din acest an în Australia, pilotul japonez a calificat performanța AT04 pe liniile drepte drept “oribilă”.

Întrebat de Autosport despre formatul de sprint de la Baku, Tsunoda a recunoscut că viteza pe liniile drepte a fost principala sa preocupare.

“Va fi o nebunie”, a spus el. “Dar, în același timp, astăzi am avut doar o rezistență masivă pe linia dreaptă, iar viteza pe linia dreaptă a fost oribilă.

“Așa că la Baku avem nevoie cel puțin de nici o aripă sau ceva de genul ăsta pentru a maximiza viteza în linie dreaptă.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Tsunoda și-a compromis weekendul în Australia ieșind pe pietriș în FP1 și deteriorând podeaua cu specificații noi.

Echipa a avut doar două exemplare, iar Nyck de Vries și-a folosit podeaua nouă începând din FP2. Datele extrase de senzori indică faptul că podeaua nouă reprezintă un plus important față de precedenta.

“Da, cu siguranță a fost greșeala mea că a trebuit să utilizez podeaua veche, ceea ce nu a fost ideal pentru echipă”, a declarat Tsunoda.

“Îmi cer scuze din partea mea. Din fericire, cred că am maximizat performanța în ziua de duminică. Cursa mea a fost foarte bună, sunt fericit pentru punctul adus. Destul de mulțumit de performanța mașinii. Așa că da, aștept cu nerăbdare Baku”.

Tsunoda: AlphaTauri ar trebui să ruleze fără aripă spate pentru a contracara viteza maximă "oribilă"

 

Cel mai mare lucru pozitiv pe care Tsunoda l-a extras din weekendul de la Melbourne a fost startul excelent din ultimul restart, atunci când și-a croit drum prin haosul din față, urcând de pe locul 13 pe locul cinci.

Din păcate, japonezul nu a putut profita foarte mult. Imediat a fost ridicat steagul roșu, iar piloții s-au retras la boxe. După lungi tergiversări a fost aplicat regulamentul, iar pilotul AlphaTauri a revenit pe poziția premergătoare ultimului restart. Accidentul piloților Alpine și penalizarea lui Carlos Sainz l-au adus pe Tsunoda în ultimul loc din puncte,

“Potențial, aș fi putut ajunge al cincilea”, a spus el. “Incidentele au avut loc în spatele meu, pentru că am avut cam un mega start și în virajul 1 am depășit șase mașini sau ceva de genul acesta, așa că, chiar și fără incidente, am reușit să termin P6 sau P5.

“Așa că un pic frustrat, dar asta este ceea ce este, a trebuit să mă întorc la poziția normală. P10 a fost cu siguranță pozitiv și aș spune că ar trebui să luăm acest rezultat, deoarece am avut o cursă foarte, foarte dificilă de la început, așa că nu mă așteptam să termin în puncte.

“Dar după steagul roșu a fost un pic frustrant. Startul pe care l-am făcut imediat după steagul roșu a fost complet inutil, nu are niciun rost, doar arzi combustibilul.”

Tsunoda a supraviețuit, de asemenea, unei ciocniri anterioare cu Piastri, care nu a dus la nicio altă acțiune din partea comisarilor: “Cred că a virat pur și simplu. Nu am văzut bine, dar da, am avut un contact.”

Tsunoda: AlphaTauri ar trebui să ruleze fără aripă spate pentru a contracara viteza maximă "oribilă"

GP24 PronoContest, jocul gratuit în care vă încurajăm să creați pronosticuri pentru cursele de Formula 1.

Pronocontest

Apăsați click pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest, unde puteți să vă jucați și să câștigați premii interesante.

  • Mai multe știri despre Formula 1 vizionați AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: GP24 Media/Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss