GP24 Media

LATEST POSTS

Triplă istorică pentru Bautista în World Superbike

Vizualizări: 10376

Alvaro Bautista a controlat ultima cursă World Superbike de la Phillip Island şi a reuşit o triplă istorică de victorii la debut.

Sâmbătă, pilotul Aruba.it Racing Ducati a devenit al şaselea pilot din Istoria sportului care să reuşească victoria la debut. Ultima reuşită de acest gen fiind a lui Max Biaggi din 2007. Spaniolul însă nu s-a oprit acolo, având o duminică perfectă şi reuşind tripla istorică.

În ce-a de-a doua cursă, Bautista s-a folosit de avantajul de performanţă al motocicletei sale şi de capacitatea sa de a prezerva pneurile şi a reuşit o victorie istorică.

Bautista a plecat din pole position şi a început să îşi creeze un avantaj considerabil încă din primul tur. La final, spaniolul era la 18 secunde distanţă de oricine altcineva, o diferenţă mai mare chiar şi decât cea din cursa de sâmbătă.

Pilotul spaniol a devenit al doilea din istorie, victorios în toate cursele dintr-un weekend World Superbike. Prima reuşită de acest gen aparţinându-i lui John Kocinski (Misano 1996).

În cursă, în spatele lui Bautista, Rea a terminat pe doi în faţa colegului de echipă, Leon Haslam, alături de care a avut un duel foarte interesant de-a lungul cursei.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Michael van der Mark a câştigat lupta Yamaga cu o depăşire în ultimul tur asupra lui Marco Melandri, pilotul italian fiind relegat până pe şase în spatele lui Alex Lowes care a profitat de grava degradare a pneurilor rivalului.

Chaz Davies a reuşit o cursă de recuperare, plecat de pe 16 şi terminând pe şapte, în faţa lui Sandro Cortese.

Eugene Laverty a terminat pe 9 pentru Go Eleven Ducati cu Moriwaki Althea completând top 10-ul. Leandro Mercado a luat locul 11 pentru Orelac Racing VerdNatura Kawasaki iar Markus Reiterberger a reuşit locul 12 în faţa colegului BMW Tom Sykes.

Jordi Torres şi Ryuichi Kiyonari au completat poziţiile  de puncte cu Michael Ruben Rinaldi terminând la un tur în spatele liderului din cauza unei opriri la boxe din timpul cursei.

Toprak Razgatlioglu a fost forţat să se retragă, aceeaşi soartă suferind-o şi Troy Herfoss iar Alessandro Delbianco a căzut în primul tur.

Foto-credit: World SBK

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES