More

  Latest Posts

  Triplă istorică pentru Bautista în World Superbike

  Alvaro Bautista a controlat ultima cursă World Superbike de la Phillip Island şi a reuşit o triplă istorică de victorii la debut.

  Sâmbătă, pilotul Aruba.it Racing Ducati a devenit al şaselea pilot din Istoria sportului care să reuşească victoria la debut. Ultima reuşită de acest gen fiind a lui Max Biaggi din 2007. Spaniolul însă nu s-a oprit acolo, având o duminică perfectă şi reuşind tripla istorică.

  În ce-a de-a doua cursă, Bautista s-a folosit de avantajul de performanţă al motocicletei sale şi de capacitatea sa de a prezerva pneurile şi a reuşit o victorie istorică.

  Bautista a plecat din pole position şi a început să îşi creeze un avantaj considerabil încă din primul tur. La final, spaniolul era la 18 secunde distanţă de oricine altcineva, o diferenţă mai mare chiar şi decât cea din cursa de sâmbătă.

  Pilotul spaniol a devenit al doilea din istorie, victorios în toate cursele dintr-un weekend World Superbike. Prima reuşită de acest gen aparţinându-i lui John Kocinski (Misano 1996).

  În cursă, în spatele lui Bautista, Rea a terminat pe doi în faţa colegului de echipă, Leon Haslam, alături de care a avut un duel foarte interesant de-a lungul cursei.

  Michael van der Mark a câştigat lupta Yamaga cu o depăşire în ultimul tur asupra lui Marco Melandri, pilotul italian fiind relegat până pe şase în spatele lui Alex Lowes care a profitat de grava degradare a pneurilor rivalului.

  Chaz Davies a reuşit o cursă de recuperare, plecat de pe 16 şi terminând pe şapte, în faţa lui Sandro Cortese.

  Eugene Laverty a terminat pe 9 pentru Go Eleven Ducati cu Moriwaki Althea completând top 10-ul. Leandro Mercado a luat locul 11 pentru Orelac Racing VerdNatura Kawasaki iar Markus Reiterberger a reuşit locul 12 în faţa colegului BMW Tom Sykes.

  Jordi Torres şi Ryuichi Kiyonari au completat poziţiile  de puncte cu Michael Ruben Rinaldi terminând la un tur în spatele liderului din cauza unei opriri la boxe din timpul cursei.

  Toprak Razgatlioglu a fost forţat să se retragă, aceeaşi soartă suferind-o şi Troy Herfoss iar Alessandro Delbianco a căzut în primul tur.

  Foto-credit: World SBK

   


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss