GP24 Media

LATEST POSTS

Transylvania Classic 2021: 12 – 14 August, Sibiu.

Transylvania Classic
Vizualizări: 19052

Transylvania Classic 2021: raliu de regularitate pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Ediția din acest an a raliului de regularitate Transylvania Classic, dedicat mașinilor clasice, celor din categoria youngtimer și, desigur, mașinilor electrice, se va desfășura între 12 și 14 august pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu.

Între 12 și 14 august orașul Sibiu este din nou punctul de întâlnire al pasionaților de mașini clasice, dar și a celor care vor să descopere noile modele electrice. La ediția din acest an a raliului de regularitate Transylvania Classic sunt de înscrise deja 59 de echipaje, 15 dintre ele fiind înscrise în competiția dedicată mașinilor electrice.

Transylvania Classic

Traseul competiției dedicate vehiculelor istorice și electrice are peste 400 kilometri și îi va purta pe concurenți prin cele mai frumoase locuri din județul Sibiu, punctele de atracție principale fiind Biertan, Păltiniș, Poiana Sibiului și, desigur, celebrul Transfăgărășan.

Timp de două zile concurenți vor descoperi un traseu spectaculos și plin de provocări în competiția care pune orașul Sibiu și pe harta celor mai importante evenimente internaționale dedicate mașinilor istorice și mașinilor electrice.

Transylvania Classic

Startul festiv al competiției este programat joi, 12 august, de la ora 19:00, în Piața Mică din Sibiu, echipajele urmând să facă un tur demonstrativ pe străzile din centrul orașului. Vineri, 13 august, startul se va da la ora 12:00, iar echipajele înscrise în competiția de regularitate vor descoperi Mărginirea Sibiului și vor trece prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari pentru a ajunge apoi din nou în Piața Mică din Sibiu.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sâmbătă, 14 august, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00.

Transylvania Classic

După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mică, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.

Festivitatea de premiere este programată Sâmbăta, la ora 20:30, în Piața Mică din Sibiu.
„Și în acest an etapa de la Sibiu face parte din calendarul FIVA și acest lucru ne ajută la promovarea evenimentului pe plan internațional. Este încă un an complicat, cu numeroase restricții de călătorie, ceea ce face ca numărul echipajelor internaționale să nu fie atât de mare.

Transylvania Classic

Sunt însă bucuros că avem din ce în ce mai mulți participanți la categoria de vehicule electrice și mai mult ca sigur și anul acesta vor fi peste 60 de mașini la startul competiției”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Transylvania Classic 2021 se desfășoară în perioada 12 – 14 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Transylvania Classic 2021 este o competiție dedicate mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.

Mai multe știri despre Campionate de Raliuri găsiți AICI.

Sursa: Comunicat Transilvania Classic
Photocredit: Transilvania Classic
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES