More

  Latest Posts

  Transylvania Classic 2021: 12 – 14 August, Sibiu.

  Transylvania Classic 2021: raliu de regularitate pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Ediția din acest an a raliului de regularitate Transylvania Classic, dedicat mașinilor clasice, celor din categoria youngtimer și, desigur, mașinilor electrice, se va desfășura între 12 și 14 august pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu.

  Între 12 și 14 august orașul Sibiu este din nou punctul de întâlnire al pasionaților de mașini clasice, dar și a celor care vor să descopere noile modele electrice. La ediția din acest an a raliului de regularitate Transylvania Classic sunt de înscrise deja 59 de echipaje, 15 dintre ele fiind înscrise în competiția dedicată mașinilor electrice.

  Transylvania Classic

  Traseul competiției dedicate vehiculelor istorice și electrice are peste 400 kilometri și îi va purta pe concurenți prin cele mai frumoase locuri din județul Sibiu, punctele de atracție principale fiind Biertan, Păltiniș, Poiana Sibiului și, desigur, celebrul Transfăgărășan.

  Timp de două zile concurenți vor descoperi un traseu spectaculos și plin de provocări în competiția care pune orașul Sibiu și pe harta celor mai importante evenimente internaționale dedicate mașinilor istorice și mașinilor electrice.

  Transylvania Classic

  Startul festiv al competiției este programat joi, 12 august, de la ora 19:00, în Piața Mică din Sibiu, echipajele urmând să facă un tur demonstrativ pe străzile din centrul orașului. Vineri, 13 august, startul se va da la ora 12:00, iar echipajele înscrise în competiția de regularitate vor descoperi Mărginirea Sibiului și vor trece prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari pentru a ajunge apoi din nou în Piața Mică din Sibiu.

  Sâmbătă, 14 august, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00.

  Transylvania Classic

  După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mică, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.

  Festivitatea de premiere este programată Sâmbăta, la ora 20:30, în Piața Mică din Sibiu.
  „Și în acest an etapa de la Sibiu face parte din calendarul FIVA și acest lucru ne ajută la promovarea evenimentului pe plan internațional. Este încă un an complicat, cu numeroase restricții de călătorie, ceea ce face ca numărul echipajelor internaționale să nu fie atât de mare.

  Transylvania Classic

  Sunt însă bucuros că avem din ce în ce mai mulți participanți la categoria de vehicule electrice și mai mult ca sigur și anul acesta vor fi peste 60 de mașini la startul competiției”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

  Transylvania Classic 2021 se desfășoară în perioada 12 – 14 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Transylvania Classic 2021 este o competiție dedicate mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.

  Mai multe știri despre Campionate de Raliuri găsiți AICI.

  Sursa: Comunicat Transilvania Classic

  Photocredit: Transilvania Classic


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss