More

  Latest Posts

  Toyota să participe în categoria WEC 2020/21 “hypercar”

  Toyota nu au eliminat posibilitatea de a participa în noua categorie Hypercar a campionatului WEC cu o mașină bazată pe un model pe care îl vom putea vedea ulterior și pe străzile lumii.

  Toyota au dezvăluit că sunt într-o poziție bună din care pot profita de noul regulament proaspăt anunțat pentru 2020/21. Această schimbare a fost anunțată mai devreme luna aceasta și permite hypercar-urilor de stradă să concureze împotriva prototipurilor create special pentru această categorie.

  Noile imagini arată că noul design al celor de la Toyota folosește foarte multă fibră de carbon. Privind sub caroserie, se pare că întregul monococ este construit dintr-un material foarte ușor din fibra de carbon. Mașina pare să folosească camere montate în spatele mașinii în loc de oglinzi, lucru care va trebui schimbat pentru versiunea de stradă pentru că în majoritatea țărilor nu este încă legală folosirea de camere în loc de oglinzi.

  Directorul tehnic Toyota Motorsport GmbH, Pascal Vasselon a explicat că modelul GR Super Sport Concept, dezvăluit în Ianuarie 2018 și ulterior arătat la cursa de 24 de ore de la Le Mans de anul trecut ar putea fi transformat într-un model participant WEC.

  „Vom avea un hypercar: știți că dezvoltăm modelul GR Concept, care a fost prezentat la Le Mans anul trecut,” spune Vasselon. „Suntem pregătiți pentru noua categorie hypercar.”

  „Pentru a ne asigura, avem nevoie de regulament. Este puțin dificil să ofer mai multe detalii din cauză că proiectul este încă un work in progress.”

  Vasselon a insistat că nu a fost comunicat nici un timeline în legătură cu modelul GR Super Sport, care încorporeză o mare parte din echipamentul folosit în actualul model Toyota TS050 HYBRID LMP1, mașină care a câștigat Le Mans.

  Schimbările de regulament vor da voie mașinilor de stradă să concureze alături de noua clasă de prototipuri, lucru ce a fost descris de Vasselon ca fiind „pozitiv și constructiv pentru că deschide ușile către mai mulți participanți”.

  Președintele Aston Martin Racing a oferit o opinie similară, legată de revizuirea conceptului de clasă hypercar confirmat încă de la întâlinrea Consiliului Mondial de Motor Sport FIA.

  „Ceea ce vrem noi este ca multe branduri să concureze la cel mai înalt nivel la Le Mans.

  King a negat presupunerea că Aston ar fi împins spre luarea acestei decizii de schimbare de regulament, dar a spus că marca sa intenționează să fie un „partener constructiv”, și să colaboreze cu cei ce se ocupă de regulament în ideea de a îi ajuta să încorporeze mașinile de stradă în regulament.

  Toyota își mai declaraseră intenția de a continua în WEC cu un prototip hypercar odată cu impunerea noului regulament ce va intra în rigoare în 2020, dar, Vasselon a insistat că este încă prea devreme pentru a lua decizia de a merge într-o direcție sau în cealaltă.

  „Am pornit acest proiect pentru că suntem de părere că a crea o mașină care oferă același appeal ca și modelul TS050 Hybrid oferă multe plusuri legate de implicarea Toyota în WEC. Ceea ce este și mai grozav este că o bună parte dintre clienții Toyota vor avea șansa de a conduce această incredibilă mașinărie și să simtă pe pielea lor puterea și performanța acestei mașini.” spune Shigeki Tomoyama, Președintele de Cursă Toyota Gazoo.

  • Source: Toyota
  • Photocredit: Toyota

  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss