GP24 Media

LATEST POSTS

Toyota să participe în categoria WEC 2020/21 “hypercar”

Vizualizări: 17944

Toyota nu au eliminat posibilitatea de a participa în noua categorie Hypercar a campionatului WEC cu o mașină bazată pe un model pe care îl vom putea vedea ulterior și pe străzile lumii.

Toyota au dezvăluit că sunt într-o poziție bună din care pot profita de noul regulament proaspăt anunțat pentru 2020/21. Această schimbare a fost anunțată mai devreme luna aceasta și permite hypercar-urilor de stradă să concureze împotriva prototipurilor create special pentru această categorie.

Noile imagini arată că noul design al celor de la Toyota folosește foarte multă fibră de carbon. Privind sub caroserie, se pare că întregul monococ este construit dintr-un material foarte ușor din fibra de carbon. Mașina pare să folosească camere montate în spatele mașinii în loc de oglinzi, lucru care va trebui schimbat pentru versiunea de stradă pentru că în majoritatea țărilor nu este încă legală folosirea de camere în loc de oglinzi.

Directorul tehnic Toyota Motorsport GmbH, Pascal Vasselon a explicat că modelul GR Super Sport Concept, dezvăluit în Ianuarie 2018 și ulterior arătat la cursa de 24 de ore de la Le Mans de anul trecut ar putea fi transformat într-un model participant WEC.

„Vom avea un hypercar: știți că dezvoltăm modelul GR Concept, care a fost prezentat la Le Mans anul trecut,” spune Vasselon. „Suntem pregătiți pentru noua categorie hypercar.”

„Pentru a ne asigura, avem nevoie de regulament. Este puțin dificil să ofer mai multe detalii din cauză că proiectul este încă un work in progress.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Vasselon a insistat că nu a fost comunicat nici un timeline în legătură cu modelul GR Super Sport, care încorporeză o mare parte din echipamentul folosit în actualul model Toyota TS050 HYBRID LMP1, mașină care a câștigat Le Mans.

Schimbările de regulament vor da voie mașinilor de stradă să concureze alături de noua clasă de prototipuri, lucru ce a fost descris de Vasselon ca fiind „pozitiv și constructiv pentru că deschide ușile către mai mulți participanți”.

Președintele Aston Martin Racing a oferit o opinie similară, legată de revizuirea conceptului de clasă hypercar confirmat încă de la întâlinrea Consiliului Mondial de Motor Sport FIA.

„Ceea ce vrem noi este ca multe branduri să concureze la cel mai înalt nivel la Le Mans.

King a negat presupunerea că Aston ar fi împins spre luarea acestei decizii de schimbare de regulament, dar a spus că marca sa intenționează să fie un „partener constructiv”, și să colaboreze cu cei ce se ocupă de regulament în ideea de a îi ajuta să încorporeze mașinile de stradă în regulament.

Toyota își mai declaraseră intenția de a continua în WEC cu un prototip hypercar odată cu impunerea noului regulament ce va intra în rigoare în 2020, dar, Vasselon a insistat că este încă prea devreme pentru a lua decizia de a merge într-o direcție sau în cealaltă.

„Am pornit acest proiect pentru că suntem de părere că a crea o mașină care oferă același appeal ca și modelul TS050 Hybrid oferă multe plusuri legate de implicarea Toyota în WEC. Ceea ce este și mai grozav este că o bună parte dintre clienții Toyota vor avea șansa de a conduce această incredibilă mașinărie și să simtă pe pielea lor puterea și performanța acestei mașini.” spune Shigeki Tomoyama, Președintele de Cursă Toyota Gazoo.

  • Source: Toyota
  • Photocredit: Toyota
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES