Latest Posts

Toto Wolff: Nimeni nu putea evolua mai convingător la debut decât Nick de Vries

Vizualizări: 16585

Toto Wolff, șeful Mercedes, consideră că niciun alt pilot nu ar fi putut face o treabă mai bună decât Nyck de Vries la debutul său în Formula 1 cu Williams în Marele Premiu al Italiei.

Nimeni nu s-ar fi descurcat mai bine decât de Vries la debutul în F1 – Wolff

După ce a pilotat pentru Aston Martin în prima sesiune de antrenamente de vineri, de Vries a fost recrutat de Williams înainte de FP3 de sâmbătă, când Alex Albon s-a îmbolnăvit și a fost diagnosticat cu apendicită.

Începătorul s-a calificat pe locul 13 și a urcat cinci locuri pe grilă datorită penalizărilor altor piloți pentru a pleca al optulea. În cele din urmă a terminat cursa pe locul nouă, obținând două puncte la debutul său.

La

Wolff a declarat că rezultatul a fost ceea ce merita de Vries după o asemenea prestație puternică. “Este doar un tânăr bun”, a declarat Wolff după cursă. “Nu numai că este rapid, și a demonstrat asta la categoriile de juniori, dar este și inteligent și un bun jucător de echipă.

“Și de aceea a meritat-o astăzi. Nu cred că altcineva ar fi putut face o treabă mai bună în ceea ce a făcut el.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“Ești într-un Aston Martin, te plimbi cu grebla. Și apoi ești recrutat în ultimul minut într-o altă mașină. Îți învingi coechipierul cu o diferență destul de mare.

“Pleci al optulea și termini al nouălea. Niki [Lauda] și-ar fi scos pălăria ca șofer”.

Deși de Vries a fost asociat îndeaproape cu Mercedes în calitate de pilot de Formula E și de rezervă în F1, el nu face parte oficial din programul de tineri piloți al constructorului și nici nu este sub vreun contract de management, așa cum sunt George Russell și Esteban Ocon. Cu toate acestea, Mercedes este în continuare foarte interesată de progresul său.

“Nyck a fost un pilot oficial Mercedes până când am oprit Formula E în urmă cu câteva săptămâni”, a declarat Wolff când a fost întrebat de Autosport despre această relație.

Toto Wolff: Nimeni nu putea evolua mai convingător la debut decât Nick de Vries

“Și a câștigat campionatul pentru noi, primul nostru campionat mondial. Așa că este un membru important din grupul nostru.

“Dar nu avem niciun contract de management cu el, nu avem nicio influență asupra carierei sale și nici nu luăm vreo parte din câștigurile sale viitoare. Pur și simplu îl cunoaștem foarte bine.

“Și îl apreciem, iar eu cred că Nyck merită să aibă un loc în F1.”

Lewis Hamilton, care îl cunoaște bine pe de Vries prin asocierea lor la Mercedes, l-a felicitat în parc ferme după cursa de la Monza.

“Incredibil de fericit pentru Nyck, sunt foarte mândru de el”, a spus Hamilton când a fost întrebat de Motorsport.com despre performanța debutantului.

Toto Wolff: Nimeni nu putea evolua mai convingător la debut decât Nick de Vries

“Este un băiat atât de bun, un om bun. Și a fost o parte bună a echipei noastre, ajutându-ne și lucrând cu noi. Pentru Nyck să fi sărit și să termine în top 10, cred că este mega pentru prima ta cursă”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss