GP24 Media

LATEST POSTS

Toto Wolff: Lewis Hamilton a vrut să facă “ceva nou”

Hamilton, Leclerc
Vizualizări: 104606

Toto Wolff își poate imagina că Lewis Hamilton nici măcar nu și-a dat seama cât de mult se lucrează în prezent la Mercedes și că din acest motiv a trecut la Ferrari.

Mulți fani ai clasei regină continuă să se întrebe de ce Lewis Hamilton va părăsi Mercedes la finalul sezonului 2024 pentru a se alătura echipei Ferrari? Nici șeful echipei Mercedes, Toto Wolff, nu poate răspunde la această întrebare cu o certitudine de sută la sută.

“Pilotul are doar un timp limitat în Formula 1, iar Lewis are acum 39 de ani”, amintește el, explicând că poate “înțelege” în acest sens că Hamilton ar putea dori să-și îndeplinească din nou “un vis” la bătrânețe ca pilot de curse.

Hamilton a vrut să facă încă o dată “ceva nou” și să conducă “într-o salopetă roșie” pentru prima dată în cariera sa, crede el. Dar are britanicul perspective sportive mai bune la Ferrari decât la Mercedes? Wolff nu este atât de sigur.

El își amintește că între cele două echipe nu era “mare lucru” în 2023. De fapt, Mercedes chiar a terminat cu un loc înaintea Scuderiei în campionatul mondial anul trecut. Echipa din Brackley a terminat pe locul al doilea cu un avans de trei puncte.

Potrivit lui Wolff, dacă Hamilton ar fi trecut la Red Bull, “ar fi fost clar care ar fi fost unitatea”, deoarece Red Bull a devenit campion mondial în 2023 și a câștigat 21 din cele 22 de curse ale sezonului. “Acesta este cel mai bun pachet pe termen scurt”, spune Wolff.

Wolff

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Wolff: “Perspectiva pe termen lung” nu joacă un rol pentru Hamilton

“Înțeleg și eu preocupările unui pilot. Cu toții le împărtășim”, explică el în ceea ce privește propria performanță, în condițiile în care Mercedes însăși nu a mai câștigat o cursă de Formula 1 de la sfârșitul anului 2022. În opinia sa, însă, această statistică nu spune întreaga poveste.

“Ceea ce nu a fost poate atât de [vizibil], chiar și pentru el”, spune Wolff despre Hamilton, este “aburul care există în echipă, dorința de a face lucrurile mai bine”. Șeful echipei este clar: “Mentalitatea este: dacă cădem, ne ridicăm”.

“Nu am idee de câte ori vom mai cădea. Știu că ne vom ridica întotdeauna. Suntem [în urmă] aici cu noile reglementări față de Red Bull. Și nici ceilalți nu dorm”, spune Wolff. Cu toate acestea, lucrurile “merg mereu înainte”, asigură el.

“Și când ne vom uita în urmă, peste zece sau 20 de ani, vor fi multe alte campionate mondiale”, este sigur. “Dar, desigur, aceasta este o perspectivă pe termen lung”, adaugă el, recunoscând că acest lucru “nu contează pentru Lewis”.

Pentru că Hamilton va avea deja 40 de ani la începutul sezonului 2025, primul său sezon pentru Ferrari, nu va avea o veșnicie la dispoziție pentru a câștiga mai multe titluri în Formula 1. Poate că acesta este motivul pentru care mutarea sa nu a fost “o dezamăgire” pentru echipă, explică Wolff.

Wolff

Plecarea lui Hamilton, o “surpriză”, dar nu o “dezamăgire

“A fost o surpriză”, a declarat șeful echipei, descriind reacția angajaților atunci când i-a informat de plecarea lui Hamilton. Totuși, nu au fost dezamăgiți, deoarece atitudinea la Mercedes este de a “privi mereu înainte”.

“A privi înainte înseamnă: Ce vom face acum, în 2024, pentru a performa cât mai bine?”, relatează Wolff, explicând că cele mai frecvente întrebări în afară de aceasta au fost: “Ce vom face [20]25 cu piloții și [20]26? Cine se află în mașină?”.

Wolff subliniază că întreaga echipă este “foarte concentrată pe viitor” și explică faptul că, prin urmare, în acest moment nu sunt “foarte nostalgici” în legătură cu plecarea lui Hamilton. “Întotdeauna există timp pentru nostalgie”, clarifică șeful echipei.

“Ne vom uita în urmă la acești doisprezece ani și vom spune: Este incredibil, de fapt. Am câștigat opt campionate de echipe, iar el a câștigat șase campionate de piloți. Asta rămâne”, clarifică austriacul.

Obiectivul pentru viitor este acum de a câștiga mai multe titluri, “și asta va fi fie cu el anul acesta, fie cu alți piloți în viitor”, spune Wolff.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Lucian Sandu

Lucian Sandu

RELATED ARTICLES