More

  Latest Posts

  Toto Wolff încearcă să nu se implice în decizille strategice ale echipei Mercedes F1

  Șeful echipei Mercedes Formula 1, Toto Wolff, spune că echipa sa continuă să își îmbunătățească comunicarea radio în urma incidentelor din acest sezon, și încearcă să nu se implice în decizille strategice ale echipei.

  Wolff admite că în urma marelui premiu al rusiei că l-ar fi distras pe șeful strategist al echipei, James Vowles, la un moment cheie, care a dus la greșeala comisă de echipă, Lewis nefiind chemat la boxe la un tur după ce Valtteri a oprit.

  Această greșeală l-a ajutat pe Sebastian Vettel să ajungă în față, forțând mâna englezului care a trebuit să își avarieze pneurile noi în lupta pentru poziția a doua. Lucru care a dus la decizia controversată de a îi impune lui Bottas să îl lase pe coechipierul său la șefia cursei și ulterior, să îi cedeze victoria.

  Wolf a citat un accident al unui avion militar polon în Russia din 2010, ca un exemplu a ce poate merge prost dacă decizia unui expert este anulată de către un superior.

  „Erau doi piloți foarte experimentați la comenzile acelui avion, aceștia au încercat să aterizeze dar au renunțat la ideea unei aterizări din cauza unei cețe foarte dese și din cauza lipsei unui sistem de aterizare automat la aeroport, pe când se gândeau la ce ar putea face, un șeful forțelor aeriene a venit în cockpit și le-a dat ordin să aterizeze. Decizia acestuia a trebuit să fie executată pentru că era superior în rang, aceștia au făcut asta, au aterizat, și oameni au murit. Piloții știau mai bine.

  „Deci când avionul nostru zboară în calificări și în curse, James zboară avionul, iar tot ce pot eu să fac este să ofer sfaturi si comentarii, dar în ultimă instanță, decizia finală este a lui.

  „El este în control la acel moment, chiar dacă eu am rang superior. Nu mă voi interpune în nici un fel.”

  Acesta admite că partea de comunicare este una la care Mercedes trebuie să lucreze, pentru a deveni mai buni, în fiecare weekend.

  „Eu am luat decizia de a inverta mașinile, este responsabilitatea mea, în Sochi, știam care urma să fie rezultatul, am avut în mână toate variabilele. Dacă nu le aveam decizia ar fi fost al lui Vowles, dar în cazul acesta a fost a mea. Știam ce se v-a întampla și știam că vom avea parte de ceva critică.”

  Story Credit: Autosport

  Traducere: Adam Ioan-Cristian


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss