Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Toto Wolff, directorul echipei Mercedes F1, a cumpărat o parte din acțiunile Aston Martin.

  Compania Britanică de mașini sport este controlată de miliardarul canadian Lawrence Stroll, proprietarul echipei Racing Point F1, care va fi redenumită ca Aston Martin în 2021. Wolff a cumpărat sub 5% din acțiunile Aston Martin, care vor deveni 0,95% după o problema de drepturi ce a fost declarată luni, la Aston Martin.

   

  Un purtător de cuvânt al Mercedes a spus că această mișcare nu a afectat rolul lui Wolff ca executiv și acționar la Mercedes F1. El a spus că achiziția lui Wolff a fost „o investiție financiară”. Preluarea lui Aston Martin de Stroll a fost aprobată de acționari la începutul acestei luni. A devenit președinte executiv după ce a injectat 260 milioane de lire sterline de capital.

  Wolff a cumpărat aproape 14,5 milioane de acțiuni. Prețul curent de piață al acțiunilor Aston Martin este de 55p, oferindu-i o acțiune în valoare de 7.975 milioane GBP la prețurile de astăzi. Wolff deține 30% din echipa Mercedes și se află în negocieri cu Ola Kallenius, președintele companiei-mamă Daimler, despre o prelungire a contractului său dincolo de sfârșitul acestui an.

  Daimler este, de asemenea, acționar la Aston Martin, care a preluat 5% din acțiuni în 2013 în schimbul furnizării de motoare și componente electronice. Wolff a fost forțat să se cedeze de la o acționare anterioară la Williams când a intrat la Mercedes în 2013. Dar Daimler nu vede participația lui Wolff la o companie care până anul viitor va avea propriile sale echipe F1 ca un conflict de interese, deoarece se află de-a lungul ei.

   

  Echipa Mercedes F1 are, de asemenea, furnizare de motoare și cutii de viteze și acorduri de cooperare tehnică cu Racing Point. Investiția a fost aprobată de organismele de conformitate relevante din cadrul Daimler. În ciuda poziției lui Daimler, mișcarea va ridica inevitabil întrebări printre alte echipe de F1, unele dintre ele incomode cu privire la apropierea aparentă a Mercedes și Racing Point, și a lui Wolff și Stroll în calitate de prieteni personali.

  O serie de alte echipe consideră Racing Point ca o echipă eficientă a Mercedes-ului B, iar multe au fost supărate când au văzut asemănarea dintre automobilul Racing Point din acest an și Mercedesul de anul trecut. Racing Point insistă că au copiat pur și simplu Mercedes-ul din 2019, lucru pe care orice alt rival l-ar fi putut face și a avut sens pentru ei să facă acest lucru, având în vedere că cumpără atât de multe piese de la campionii mondiali.

  Sursa: Fabian Zarva, GP24 Author / BBC News

  Photocredit: Getty Images  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss