GP24 Media

LATEST POSTS

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes F1, a cumpărat o parte din acțiunile Aston Martin.

Vizualizări: 19906

Compania Britanică de mașini sport este controlată de miliardarul canadian Lawrence Stroll, proprietarul echipei Racing Point F1, care va fi redenumită ca Aston Martin în 2021. Wolff a cumpărat sub 5% din acțiunile Aston Martin, care vor deveni 0,95% după o problema de drepturi ce a fost declarată luni, la Aston Martin.

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes F1, a cumpărat o parte din acțiunile Aston Martin.

 

Un purtător de cuvânt al Mercedes a spus că această mișcare nu a afectat rolul lui Wolff ca executiv și acționar la Mercedes F1. El a spus că achiziția lui Wolff a fost „o investiție financiară”. Preluarea lui Aston Martin de Stroll a fost aprobată de acționari la începutul acestei luni. A devenit președinte executiv după ce a injectat 260 milioane de lire sterline de capital.

Wolff a cumpărat aproape 14,5 milioane de acțiuni. Prețul curent de piață al acțiunilor Aston Martin este de 55p, oferindu-i o acțiune în valoare de 7.975 milioane GBP la prețurile de astăzi. Wolff deține 30% din echipa Mercedes și se află în negocieri cu Ola Kallenius, președintele companiei-mamă Daimler, despre o prelungire a contractului său dincolo de sfârșitul acestui an.

Daimler este, de asemenea, acționar la Aston Martin, care a preluat 5% din acțiuni în 2013 în schimbul furnizării de motoare și componente electronice. Wolff a fost forțat să se cedeze de la o acționare anterioară la Williams când a intrat la Mercedes în 2013. Dar Daimler nu vede participația lui Wolff la o companie care până anul viitor va avea propriile sale echipe F1 ca un conflict de interese, deoarece se află de-a lungul ei.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes F1, a cumpărat o parte din acțiunile Aston Martin.

 

Echipa Mercedes F1 are, de asemenea, furnizare de motoare și cutii de viteze și acorduri de cooperare tehnică cu Racing Point. Investiția a fost aprobată de organismele de conformitate relevante din cadrul Daimler. În ciuda poziției lui Daimler, mișcarea va ridica inevitabil întrebări printre alte echipe de F1, unele dintre ele incomode cu privire la apropierea aparentă a Mercedes și Racing Point, și a lui Wolff și Stroll în calitate de prieteni personali.

O serie de alte echipe consideră Racing Point ca o echipă eficientă a Mercedes-ului B, iar multe au fost supărate când au văzut asemănarea dintre automobilul Racing Point din acest an și Mercedesul de anul trecut. Racing Point insistă că au copiat pur și simplu Mercedes-ul din 2019, lucru pe care orice alt rival l-ar fi putut face și a avut sens pentru ei să facă acest lucru, având în vedere că cumpără atât de multe piese de la campionii mondiali.

Sursa: Fabian Zarva, GP24 Author / BBC News
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Amber van Nunen

Amber van Nunen

RELATED ARTICLES