Latest Posts

Toto Wolff dezvăluie că a vrut să se retragă din Formula 1 la finalul anului 2020

Vizualizări: 19400

Șeful echipei Mercedes, Toto Wolff, a dezvăluit o mentalitate total diferită cu privire la propriul viitor în Formula 1, ceea ce înseamnă că nu va întoarce niciodată spatele Săgeților Argintii.

Austriacul Toto Wolff a ajuns pentru prima dată în F1 ca acționar la Williams în 2009, înainte de a deveni director de echipă și coproprietar al Mercedes din 2013.

El a ajutat apoi constructorul german să ajungă la o serie de opt campionate consecutive la constructori din 2014 până în 2021, Lewis Hamilton și Nico Rosberg obținând șapte titluri la piloți în această perioadă.

Cu toate acestea, Wolff a declarat că s-a gândit să se retragă din F1 în 2020, când s-a apropiat de finalul celui de-al treilea contract cu Mercedes.

Dar, după ce s-a gândit că drumul său la Mercedes nu a ajuns la final, Wolff a explicat că procesul său de gândire a mers, de fapt, în direcția opusă, deoarece s-a angajat mai mult decât și-a imaginat vreodată.

Toto Wolff dezvăluie că a vrut să se retragă din Formula 1 la finalul anului 2020

Acum, după cum a dezvăluit într-un interviu exclusiv pentru Autosport, Wolff a declarat că ideile anterioare de a scoate bani din investiția sa în F1 au fost alungate.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

“În 2020, mă gândeam [la viitor]”, a explicat el.

“Planul meu, într-un fel, a fost că, atunci când voi avea 49 de ani, voi înceta să mai fac asta. Pentru că, la 50 de ani, ești matur, nu mai ești manager de echipă.

“Dar ceea ce s-a schimbat atunci este ceea ce era [anterior] proiectul: să cumpăr acțiuni și să vând acțiuni, ca și investițiile din industria noastră financiară. În 2020, am ajuns la concluzia de a spune: “Voi păstra acest lucru”.

“Pentru prima dată în viața mea, mi-am schimbat strategia de afaceri, de la un tip de investiții care cumpără, dezvoltă și vinde, la cumpără, dezvoltă, păstrează. A fost o mare schimbare.

“Mi-a luat un an să diger asta, că nu vreau să mă întorc în industria [financiară], unde am făcut asta 25 de ani. Dar, de fapt, am vrut să devin un antreprenor adevărat și să păstrez asta pentru totdeauna. Acela a fost momentul în care am continuat.”

Toto Wolff dezvăluie că a vrut să se retragă din Formula 1 la finalul anului 2020

Wolff a explicat că, în primii săi ani la Mercedes, totul s-a concentrat pe succesul echipei, datorită creșterii valorii pe care acest lucru ar fi adus-o echipei.

“Acesta era singurul lucru important, pentru că titlurile mondiale însemna succes financiar”, a spus el. “Am semnat inițial un contract pe trei ani.

“Apoi, când mi-a plăcut cu adevărat, am semnat un alt contract pe trei ani. Și mi-a plăcut cu adevărat. Și apoi a venit momentul crucial.

“Așadar, a fost 2013/14/15, plus 2016/17/18. Și apoi am semnat un altul 2019/20/21. Iar în 2020, nu știam dacă vreau să continui să fac asta sau nu. Deci, a fost întotdeauna legat anterior de un termen contractual. Pe când acum, nu mai este”.

Toto Wolff dezvăluie că a vrut să se retragă din Formula 1 la finalul anului 2020

Wolff a declarat că decizia pe care a luat-o de a se lega de echipa Mercedes, în loc să o trateze ca pe un simplu instrument de investiție, înseamnă că acum nu mai poate întoarce spatele F1. În schimb, el simte o mare datorie de a pune bazele pentru a asigura un viitor sigur al echipei de F1.

“Este compania mea, este echipa mea”, a spus el. “Problema este că nu pot nici măcar să plec.

“Pot doar să aduc talente și să schimb domeniul de activitate pentru a merge într-un fel. Nu mai este un proiect. Este compania mea.

“Sunt unul dintre cei trei acționari și trebuie să mă ciupesc în fiecare zi de această oportunitate. Este importantă cu toate suișurile și coborâșurile”.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: GP24 Media / Ionut Popa
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss