More

  Latest Posts

  Toto Wolff crede că propunerea controversată făcută de cei de la Ferrari va duce la „umilire publică”

  Toată agitația a început în momentul în care Honda a anuțat că se va retrage din Formula 1, după sezonul din 2021, lăsându-i pe cei de la Red Bull fără motor. De atunci, s-a discutat foarte mult pe această temă, iar recent, s-a propus înghețarea procesului de dezvoltare a motoarelor – acesta fiind un subiect foarte important pentru toate echipele.

  Acum câteva zile, unele surse au declarat că Ferrari ar fi de acord cu această propunere. Totuși pare că au câteva condiții în plus, legate de convergența motoarelor, care ar implica adoptarea regulamentului din 2026, în 2025.

  Mercedes, în schimb, se opune cu vehemență acestei idei. Toto Wolff chiar crede că acesta ar putea fi „începutul sfârșitului” pentru Formula 1: „Cred că acesta ar fi începutul sfârșitului pentru F1. Unitatea de putere nu constă doar în puterea maximă atinsă. Constă și în alți factori precum, greutatea, capacitatea de răcire, deci nu ai cum să impui o formulă care să se potrivească tuturor monoposturilor. Mercedes nu aprobă asta.”

  Wolff a ținut să explice raționamentul în detaliu: „Când privești în urmă, observi ușor că în 2018 și 2019, Ferrari avea de departe, cel mai puternic motor, dar noi am avut șansa să continuăm să dezvoltăm și am depășit limitele și în 2020 am adus ceva ce speram că va ajunge la același nivel, dacă nu, chiar mai sus.”

  Wolff crede că Ferrari nu ar putea să accepte „umilirea publică”, rezultată dintr-un astfel de aranjament: „De asta nu pot să înțeleg de ce oricare producător de motoare, care are încredere în abilitățile sale de dezvoltare a unei unități de putere și a unui șasiu, ar aproba un mecanism care să impună un anumit nivel de performanță. Nu cred că există cineva care să accepte o astfel de umilire publică.”

  Discuțiile legate de motoarele din F1 vor continua, cu siguranță. Dar sub acest aspect, FIA și F1, trebuie să lucreze împreună cu echipele pentru a realiza un pachet de reguli potrivit, înainte de ceea ce ar putea deveni o nouă eră, decisivă pentru sport.

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Formula 1 World Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss