GP24 Media

LATEST POSTS

Toto Wolff crede că propunerea controversată făcută de cei de la Ferrari va duce la „umilire publică”

Vizualizări: 9435

Toată agitația a început în momentul în care Honda a anuțat că se va retrage din Formula 1, după sezonul din 2021, lăsându-i pe cei de la Red Bull fără motor. De atunci, s-a discutat foarte mult pe această temă, iar recent, s-a propus înghețarea procesului de dezvoltare a motoarelor – acesta fiind un subiect foarte important pentru toate echipele.

Acum câteva zile, unele surse au declarat că Ferrari ar fi de acord cu această propunere. Totuși pare că au câteva condiții în plus, legate de convergența motoarelor, care ar implica adoptarea regulamentului din 2026, în 2025.

Mercedes, în schimb, se opune cu vehemență acestei idei. Toto Wolff chiar crede că acesta ar putea fi „începutul sfârșitului” pentru Formula 1: „Cred că acesta ar fi începutul sfârșitului pentru F1. Unitatea de putere nu constă doar în puterea maximă atinsă. Constă și în alți factori precum, greutatea, capacitatea de răcire, deci nu ai cum să impui o formulă care să se potrivească tuturor monoposturilor. Mercedes nu aprobă asta.”

Wolff a ținut să explice raționamentul în detaliu: „Când privești în urmă, observi ușor că în 2018 și 2019, Ferrari avea de departe, cel mai puternic motor, dar noi am avut șansa să continuăm să dezvoltăm și am depășit limitele și în 2020 am adus ceva ce speram că va ajunge la același nivel, dacă nu, chiar mai sus.”

Wolff crede că Ferrari nu ar putea să accepte „umilirea publică”, rezultată dintr-un astfel de aranjament: „De asta nu pot să înțeleg de ce oricare producător de motoare, care are încredere în abilitățile sale de dezvoltare a unei unități de putere și a unui șasiu, ar aproba un mecanism care să impună un anumit nivel de performanță. Nu cred că există cineva care să accepte o astfel de umilire publică.”

Discuțiile legate de motoarele din F1 vor continua, cu siguranță. Dar sub acest aspect, FIA și F1, trebuie să lucreze împreună cu echipele pentru a realiza un pachet de reguli potrivit, înainte de ceea ce ar putea deveni o nouă eră, decisivă pentru sport.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Sursa: Formula 1 World Championship
Photocredit: Formula 1 World Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES