Latest Posts

Toto Wolff consideră că Formula 1 și Formula E ar putea coopera în viitor

Vizualizări: 11133

 

La doar câțiva ani de la lansarea Formulei E, disputa dintre competiția organizată de Alejandro Agag și Formula 1 devine din ce în ce mai acerbă. Recent, omul de afaceri spaniol a declarat că Formula 1 va fi nevoită ca în viitor să treacă la motorizarea electrică.

Actualmente, conform regulamentului tehnic existent în Formula 1, acest lucru este discutabil. Încă din 2014, competiția supremă a automobilismului folosește o tehnologie hibridă, care combină combustibilul clasic și motorizarea electrică.

Mai mult, o ipotetică fuziune între Formula 1 și Formula E pare improbabilă la acest moment, mai ales că Alejandro Agag, omul din spatele Formulei E, deține drepturile exclusive ale organizării unui campionat mondial cu motorizare eminamente electrică.

Cu toate acestea, Toto Wolff, team principalul echipei Mercedes a sugerat din nou că o eventuală colaborare între Formula 1 și Formula E nu ar trebui exclusă din fașă. “Faptul că până acum, lucrurile nu prea au mers se datorează faptului că ambele platforme (n.r. Formula 1 și Formula E) doresc să se poziționeze ca varianta cea mai bună de piață.” a declarat Wolff.

“Dacă o eventuală fuziune ar fi posibilă într-o zi, atunci cu siguranță vom putea cursele celor două competiții în același weekend, pe trasee stradale, de exemplu. Ar fi un lucru senzațional, dar asta înseamnă cooperare și înțelegere între figurile cheie din motorsport, iar așa cum știm, nu este un lucru ușor de obținut.” a concluzionat oficialul echipei Mercedes.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Mercedes este un actor activ implicat atât în Formula 1, cât și în Formula E. Dacă gruparea germană este prezentă ca structură de uzină încă din 2010 în Formula 1, în Formula E, ei sunt implicați din sezonul 2018-2019.

 

 

Sursa: GP Blog
Photocredit: Sports ProMedia
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP Blog

Latest Posts

Don't Miss