GP24 Media

LATEST POSTS

Toto Wolff: ADN-ul monopostului Mercedes se va schimba în 2023

Mercedes
Vizualizări: 12944

Toto Wolff spune că “ADN-ul” mașinii de Formula 1 a Mercedes se va schimba în 2023, deoarece încearcă să rezolve problemele șasiului W13.

Mercedes mai are la dispoziție doar trei curse pentru a evita primul sezon fără victorie din ultimii 11 ani, după ce s-a străduit să ducă lupta cu Red Bull și Ferrari în conformitate cu regulamentul tehnic revizuit pentru 2022. Dar echipa a făcut progrese decente pe parcursul sezonului pentru a se apropia de cei din față.

Lewis Hamilton a fost aproape de victorie în Marele Premiu al Statelor Unite de duminică, ajutat în parte de ultimul pachet de îmbunătățire a sezonului pentru mașina W13. El a terminat cursa pe locul doi, după ce a pierdut conducerea cu șapte tururi înainte de final.

Mercedes a precizat că lucrările de actualizare pe care le face la finalul sezonului sunt menite să ajute la direcția mașinii sale pentru 2023, care urma să se schimbe după ce a constatat probleme cu conceptul din acest an.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

“ADN-ul mașinii se va schimba pentru anul viitor, asta este clar”, a declarat Wolff.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

“Asta nu înseamnă neapărat că caroseria noastră va arăta foarte diferit. Dar, cu siguranță, ceea ce face parte din ADN-ul mașinii, arhitectura mașinii, se va schimba pentru anul viitor.”

Mercedes s-a confruntat în prima parte a sezonului cu porpoising la mașina W13, pentru ca apoi să descopere o problemă mai profundă care a fost integrată în design în urma primului său upgrade major la Marele Premiu al Spaniei din mai.

Echipa nu a reușit să egaleze viteza în linie dreaptă a celor de la Red Bull de-a lungul anului, problema devenind din nou clară în cursa de duminică de pe Circuit of The Americas, când Max Verstappen l-a depășit ușor pe Hamilton pentru a prelua conducerea cursei.

Hamilton a declarat după cursă că, în opinia sa, Mercedes a făcut un pas în direcția corectă, dar a remarcat avantajul lui Verstappen pe liniile drepte.

 

“Cred că, sub DRS, sunt cu vreo 35 km/h mai rapizi decât noi”, a spus el. “Dacă suntem în spatele lor, suntem cu vreo 22 km/h mai rapizi, cred că este, cu DRS pe linia dreaptă din spate. Așa că a venit de foarte, foarte departe în spate.

“Dar chiar și fără DRS, cred că sunt încă cu ceva de genul 8 km/h peste noi, așa că avem mult timp pierdut pe linia dreaptă, probabil patru zecimi cel puțin pe tur. Și astfel avem de făcut câteva îmbunătățiri pentru mașina de anul viitor.”

Mercedes va beneficia de mai mult timp în tunelul de vânt pentru dezvoltarea aerodinamică în 2023, după ce Red Bull a cucerit duminică campionatul constructorilor.

În cazul în care Mercedes va rămâne pe locul trei în clasament la finalul sezonului, va avea cu 14% mai mult timp de funcționare în tunelul de vânt decât Red Bull anul viitor – ceea ce, în opinia lui Wolff, ar putea oferi un pas decent.

 

“Din acel punct, a fost un dezavantaj semnificativ până acum, deoarece în tot anul 2021, am fost echipa lider și apoi am câștigat campionatul constructorilor”, a explicat el.

“Deci, toată prima jumătate a anului 2022 am avut cu 7% mai puțin timp în tunelul de vânt decât cele 18 luni înainte de Red Bull și mult mai puțin decât Ferrari. Acum se învârte în sens invers.

“În comparație cu Red Bull, vom avea cu 14% mai mult dacă terminăm pe locul al treilea, astfel că, în timp, este exact ceea ce au fost concepute regulamentele, pentru a ne oferi potențialul de a ne smulge avantajul, de a-l recupera.”

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ionut Popa

Ionut Popa

Cu o scriere clară și coerentă, Ionuț este recunoscut în motosportul național pentru articolele despre Formula 1. Știe istoria F1 de la Farina la Verstappen și spune cu mâna pe inimă că Ascari, Moss, Clark, Stewart, Prost, Senna și Schumacher au fost piloții care s-au apropiat de pilotajul pur, perfect. Mai mult decât atât, recent a debutat în lumea vitezei în coastă, fiind pasionat atât de urcările pe picioare în munți, cât și de cele cu accelerația la sol.

RELATED ARTICLES