GP24 Media

LATEST POSTS

Toto Wolff își menține opinia: Titlul de campion mondial din 2021 a fost “furat” la Abu Dhabi

Toto
Vizualizări: 13116

Toto Wolff nu și-a schimbat părerea despre Abu Dhabi 2021 nici după mai bine de un an și jumătate – care este motivul pentru care încă vede ceva pozitiv în această cursă

“Este încă ceva ce doare”, recunoaște Toto Wolff într-un interviu acordat “BBC” în legătură cu controversatul final de sezon 2021 al Formulei 1 de la Abu Dhabi, în care Max Verstappen a câștigat cursa și, odată cu ea, duelul pentru titlul mondial cu Lewis Hamilton.

Chiar și după mai bine de un an și jumătate, durerea pierderii titlului nu s-a vindecat. Hamilton însuși a declarat recent pentru “ESPN” că circumstanțele de atunci au lăsat o “cicatrice” mentală. Șeful echipei sale nu are altă părere.

Toto

“Ambii piloți încep cursa la egalitate de puncte”, își amintește Wolff circumstanțele de la acea vreme. Prin urmare, “cel mai bun om și cea mai bună mașină” ar trebui de fapt să câștige, potrivit austriacului, care, totuși, crede și astăzi: “Cel mai bun om nu a câștigat”.

Hamilton conducea clar cursa în acel moment, până când mașina de siguranță a fost desfășurată cu puțin timp înainte de final, în urma unui accident al lui Nicholas Latifi. Directorul de cursă din acel moment, Michael Masi, a mai dat apoi startul cursei pentru un tur, în circumstanțe controversate.

Verstappen, care a mers după pneuri noi sub mașina de siguranță, l-a depășit pe Hamilton în ultimul tur și a devenit campion mondial. Wolff precizează că înfrângerea ca atare nu l-a deranjat atât de mult. A fost vorba mai mult de circumstanțe.
Toto Wolff: Există lucruri mai rele în viață

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Toto
2021: La finala de la Abu Dhabi, Lewis Hamilton vorbește la radio despre “manipulare”. Pentru că: Conducea fara probleme, apoi mașina de siguranță vine cu puțin timp înainte de final, directorul de cursă Masi împinge printr-un restart târziu – iar Verstappen îl depășește și devine campion mondial. Conspirație împotriva Mercedes? Există mai multe povești ciudate din istorie …

“Pentru că eu și toți de la Mercedes am fi fost capabili să pierdem cursa în mod corect și onest și să recunoaștem acest lucru. Dar a fost furată. Și asta a îngreunat lucrurile”, a declarat Wolff. De fapt, FIA a recunoscut ulterior că Masi a acționat greșit în această situație.

FIA a recunoscut că a fost comisă o “eroare umană”, a declarat Wolff. “Așa au numit-o. Dar, bineînțeles, nu ne-a adus trofeul înapoi și nu l-a făcut pe Lewis singurul campion mondial de opt ori campion”, a ridicat el din umeri.

“Dar trebuie să lași asta în urmă. Și cred că eu și Lewis suntem foarte asemănători în această privință”, insistă el, explicând că trebuie să pui lucrurile în perspectivă: “Sunt lucruri mult mai rele care se întâmplă în lume decât să ți se fure un Campionat Mondial de Formula 1”.

Cu toate acestea, potrivit lui Toto, cursa a avut un aspect pozitiv pentru Mercedes. Austriacul își amintește: “Nu aveam prea mult credit și simpatie [din partea fanilor înainte] pentru că am câștigat atât de des. Iar în acel moment am devenit outsiderul”.

Dar asta nu înseamnă că Toto Wolff a preferat acest rezultat al cursei și al campionatului mondial. Cu un zâmbet, el recunoaște: “Aș fi preferat să câștigăm campionatul. Dar astăzi avem mai mulți fani…”

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Toto
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Lucian Sandu

Lucian Sandu

RELATED ARTICLES