More

  Latest Posts

  Tom evită problemele pentru a putea conduce categoria juniorilor

  Tom Kristensson a făcut un pas mai aproape de a deveni campion FIA Junior WRC 2020, după ce a încheiat etapa de vineri la ACI Rally Monza cu un avantaj solid.

  În condiții nefavorabile, tânărul de 29 de ani a reușit să păstreze pe pistă toate cele patru roți ale Ford-ului său Fiesta Rally4 de la M-Sport Poland, pentru a încheia o zi dificilă cu un avans de 2m20,2s în fața adversarului Martins Sesks.

  Ziua a început într-un mod ușor diferit, Sami Pajari stabilind ritmul timpuriu. Finlandezul a obținut o victorie de etapă la testul de viteză Scorpion 1 din această dimineață, dar s-a oprit după ce a ieșit în decor și s-a retras în următoarea cursă.

  Ieșirea lui Pajari i-a lăsat doar pe Kristensson și Martins Sesks în lupta pentru titlu. Perechea a luptat din greu, cu doar 1,6s despărțindu-i la un moment dat în timpul zilei. Cu toate acestea, ofensiva lui Sesks a primit o lovitură grea atunci când s-a ales cu o pană dreapta față în timpul Cinturato 1 și a pierdut peste două minute. Pentru a-și menține speranțele în viață, vedeta letonă nu a avut altă opțiune decât să conducă cu pană în fiecare etapă pentru a încerca obțină poziția de conducere, în timp ce acumula cât mai multe puncte bonus în etapa Wolf.

  „Au fost condiții foarte, foarte, foarte schimbătoare, cu aderență diferită pe tot parcursul zilei. Am început cu un setup și o strategie foarte bune și, important, am evitat greșelile mari, motiv principal pentru care suntem în poziția pe care o ocupăm în prezent ”, a explicat liderul.

  Fabrizio Zaldivar s-a bucurat de o cursă relativ lipsită de dramă pentru a termina ziua cu 36,7s în urma lui Sesks, pe a treia poziție, în timp ce tânărul britanic Ruari Bell a completat clasamentul cu un deficit de 4m10,2s fața de lideri.

  În afară de Pajari, Fabio Andolfi a fost singura altă victimă. Șoferul italian a avut un accident în penultima etapă a zilei, provocând defecțiuni radiatorului și motorului la scurt timp după aceea. Andolfi nu va reporni mâine.

  Sursa: World Rally Championship

  Photocredit: World Rally Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss