More

  Latest Posts

  Tom Coronel opts for Seat Cupra in 2019 FIA WTCR

  Tom Coronel va reveni în sezonul 2019 de World Touring Car alături de echipa Belgiană Comtoyou Racing, acolo va fi coleg cu Aurélien Panis într-o Cupra TCR sponsorizată de DHL.

  Pilotul în vârstă de 46 de ani a fost aproape omni-prezent în versiunea antecedentă a WTCR, anume WTCC, din 2005, concurând în fiecare sezon al campionatului alături de Rob Huff.

  Schimbarea la Comtoyou Racing vine în urma unui sezon dificil într-un Honda Civic TCR în 2018, atunci concurând alături de o altă echipă Belgiană, Boutsen Ginion Racing, alături de care rezultatele sale cele mai bune au fost două locuri șapte în Olanda și Slovacia. Coronel se alătura Comtoyou Racing, care au fost una dintre cele mai puternice echipe în a doua parte a sezonlui trecut și care pentru anul acesta s-a împărțit în două echipe, Audi Sport Comtoyou, unde vor conduce Frédéric Vervisch și Niels Langeveld, și Cupra TCR unde vor conduce Panis și Coronel în 2019.

  Al doilea sezon FIA World Touring Car Cup (WTCR) prezentat de Oscaro va începe în Maroc la începutul lunii Aprilie. Acum, lista de piloți foarte talentați înregistrați pentru sezonul viitor îl include și pe Tom Coronel. Experimentatul pilot de 46 de ani din Olanda va concura într-un CUPRA pentru Comtoyou Racing.

  „Contactul meu cu echipa a început la sfârșitul anului trecut,” spune Coronel. „După cursele din Macau, am vorbit cu Kurt Mollekens. Este un fost coleg de echipă de-al meu din Opel Lotus Euroseries și actualmente este inginer la Comtoyou Racing în Waterloo, Belgia. Conversația noastră m-a pus pe gânduri iar după câteva discuții cu echipa condusă de François Verbist și Jean-Michel Baert, am căzut la un acord bun pentru sezonul viitor. Jaime Puig, fostul manager al echipei Seat WTCC de asemenea a jucat un rol important în acest proces. Cu SEAT; am avut parte de destul de mult succes la volanul CUPRA. Jaime este acum implicat la CUPRA și a fost factorul decisiv în luarea deciziei. Mașinile sunt construite la sediul CUPRA în Spania și sunt modificate de Comtoyou Racing. În fiecare weekend un tehnician CUPRA va fi prezent. Contractul de asemenea include unele zile de testare, primele fiind pe 27 și 28 Februarie când voi conduce o CUPRA la Zandvoort, cu toate că într-un livreu alb. Eventual această mașină va fi galbenă și va purta numărul meu pentru sezonul următor, 50. Cu acel număr, vreau să îi pun pe sponsorii de la DHL în lumina reflectoarelor având în vedere că se apropie de a 50-a aniversare anul acesta și acest lucru mi s-a părut că ar fi un gest frumos. Toți ceilalți sponsori de anul trecut au rămas implicați, deci restul mașinii va arăta similar pentru toată lumea. Asta poate fi spus și despre a doua mașină, de asemenea galbenă, care va fi condusă de Panis.

  Puig: „Sunt încântat că Tom Coronel a ales CUPRA și sper că vom putea reuși multe împreună. Îl știu pe TOm de când a început în Touring Cars în 2001, a mai condus pentru noi în trecut. A reușit prima sa victorie la Okayama în 2008 într-un SEAT. Acolo, Tom a avut un mix special de pneuri, slick-uri pe față și pneuri de ploaie pe spate. Nu voi uita niciodată asta! Asta este ceva ce ar putea repeta anul acesta.”

  François Verbist: „Mă bucur că un pilot atât de experimentat precum Tom ne-a ales echipa. Sunt convis că vom reuși multe împreună.”

  Cât despre așteptările sale, Coronel nu neagă faptul că vrea să fie pe podium din nou anul acesta. „În urma sezonului trecut, ar trebui să fie posibil să ne bucurăm de ocazionalul „moment de faimă”. Nu va fi ușor pentru că mulți piloți faimoși din trecut revin în campionat. Pe de cealaltă parte, am multă încredere atât în mașină cât și în echipă și să sperăm că norocul va fi din nou de partea mea anul acesta. Mai ales cu pregătirea asiduă, dar de asemenea cu un an de experiență WTCR, ar trebui să fie posibil pentru mine să concurez pentru podiumuri din când în când. Nu va fi ușor, opoziția este puternică dar avem 10 weekend-uri a câte trei curse fiecare pentru a reuși asta. Să sperăm că vom evita greșelile și că vom fi competitivi. Mă voi lupta pentru asta, abia aștept să concurez! Mânca-mi-ați praful, eh, BRÂNZA!”

  În cadrul FIA WTCR 2019 , Tom Coronel este sponsorizat de: DHL, Eurol Lubricants, Tricorp Workwear, ERU Prestige Kaas voor Kerels, TW Steel, Bouwgroep Dijkstra Draisma, RAM Mounts, Intrax Suspension Technology, 4.Brands, Allsecur, ASC Group, P1 Advanced Racewear, Super-B, CM and Copernica

  Calendar 2019 FIA WTCR

  April 5 – 7.  Marrakech, Maroc
  April  26 – 28. Hungaroring, Ungaria
  May 10-12, Slovakia Ring, Slovacia
  May 17-19. Zandvoort, Olanda
  June 20-22. Nurburgring, Germania
  July 5–7. Vila Real, Portugalia
  September 13-15. Ningbo, China
  October 25-27. Suzuka, Japonia
  November 14-17. Macau, Macau
  December 13-15. Sepang, Malaezia


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss