More

  Latest Posts

  Titluri mondiale FIA pentru ”absolvenți” ERC Junior

  Doi ”absolvenți” ai Campionatului FIA ERC3 Junior au sărbătorit acum două zile, după ce au obținut râvnitele titluri mondiale la ACI Rally Monza.

  Finlandezul Jari Huttunen, pe poziția a doua în spatele lui Chris Ingram la ERC3 Junior, susținut de Pirelli în 2017, a obținut titlul FIA World Rally Championship 3 într-un Hyundai i20 R5, în timp ce Tom Kristensson, care a terminat al doilea după Mārtiņš Sesks în ERC3 Junior în 2018, a revendicat Campionatul Mondial de Raliuri FIA Junior.

  Huttunen, care și-a făcut apariția și în ERC1 în 2018 și 2019 și a terminat de două ori la PZM Rally Poland cu un Hyundai i20 R5, a spus: „Este un sentiment uimitor să câștigi titlul. Trebuie să mulțumesc echipei mele, sponsorilor noștri și tuturor celor care m-au ajutat. A fost incredibil să conduc un i20 R5 în acest sezon și am avut un an aproape perfect. ”

  Kristensson, din Suedia, a câștigat titlul mondial Junior la cea de-a doua încercare, conducând un Ford Fiesta Rally4 pregătit de M-Sport Poland.

  „Este cea mai bună zi din viața mea cu siguranță”, a spus Kristensson, care a fost învins de Sesks în lupta pentru titlul ERC3 Junior în 2018. „Sezonul acesta a fost foarte greu și a fi aici și a fi campion mondial este uimitor”

  Campionatul ERC3 Junior a fost înființat pentru sezonul 2014, pentru a oferi o oportunitate tinerilor piloți care avansează de la nivel național pentru a-și prezenta talentul pe o scenă internațională, cu Stéphane Lefebvre învingându-l pe Andrea Crugnola în lupta pentru coroana inaugurală. Emil Bergvikst, Marijan Griebel, Chris Ingram, Efrén Llarena sunt foști campioni, în timp ce Ken Torn s-a impus în acest sezon înaintea lui Pep Bassas și Amaury Molle.

  Sursa: European Rally Championship

  Photocredit: European Rally Championship


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss