Latest Posts

Titluri mondiale FIA pentru ”absolvenți” ERC Junior

Vizualizări: 10338

Doi ”absolvenți” ai Campionatului FIA ERC3 Junior au sărbătorit acum două zile, după ce au obținut râvnitele titluri mondiale la ACI Rally Monza.

Finlandezul Jari Huttunen, pe poziția a doua în spatele lui Chris Ingram la ERC3 Junior, susținut de Pirelli în 2017, a obținut titlul FIA World Rally Championship 3 într-un Hyundai i20 R5, în timp ce Tom Kristensson, care a terminat al doilea după Mārtiņš Sesks în ERC3 Junior în 2018, a revendicat Campionatul Mondial de Raliuri FIA Junior.

Huttunen, care și-a făcut apariția și în ERC1 în 2018 și 2019 și a terminat de două ori la PZM Rally Poland cu un Hyundai i20 R5, a spus: „Este un sentiment uimitor să câștigi titlul. Trebuie să mulțumesc echipei mele, sponsorilor noștri și tuturor celor care m-au ajutat. A fost incredibil să conduc un i20 R5 în acest sezon și am avut un an aproape perfect. ”

Kristensson, din Suedia, a câștigat titlul mondial Junior la cea de-a doua încercare, conducând un Ford Fiesta Rally4 pregătit de M-Sport Poland.

„Este cea mai bună zi din viața mea cu siguranță”, a spus Kristensson, care a fost învins de Sesks în lupta pentru titlul ERC3 Junior în 2018. „Sezonul acesta a fost foarte greu și a fi aici și a fi campion mondial este uimitor”

Campionatul ERC3 Junior a fost înființat pentru sezonul 2014, pentru a oferi o oportunitate tinerilor piloți care avansează de la nivel național pentru a-și prezenta talentul pe o scenă internațională, cu Stéphane Lefebvre învingându-l pe Andrea Crugnola în lupta pentru coroana inaugurală. Emil Bergvikst, Marijan Griebel, Chris Ingram, Efrén Llarena sunt foști campioni, în timp ce Ken Torn s-a impus în acest sezon înaintea lui Pep Bassas și Amaury Molle.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: European Rally Championship
Photocredit: European Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

European Rally Championship

Latest Posts

Don't Miss