More

  Latest Posts

  Throwback Tuesday: S-a născut un star, Michael Schumacher 1991-1992 (Videolinks)

  Michael Schumacher și-a făcut debutul în Formula 1 în 1991 cu Jordan Grand Prix în Marele Premiu al Belgiei, pe circuitul Spa Francorchamps, datorită unui fapt amuzant.

  (Fostul) pilot de Formula 1 francez, Bertrand Gachot a fost condamnat la închisoare pentru că a rănit un taximetrist la Londra cu un an înainte. Acest lucru i-a lăsat lui Jordan puțin sau deloc timp pentru a găsi un pilot înlocuitor.

  Michael Schumacher conducea pentru Mercedes în Campionatul Mondial de Automobile Sport la acea vreme, iar o carieră în Formula nu părea să fie posibilă din cauza lipsei de finanțare.

  Cu toate acestea, încarcerarea bruscă a lui Bertrand Gachot, reacția rapidă a managerului lui Schumacher și ajutorul celor de la Mercedes, care au plătit factura de 150.000 de dolari pentru cursa de la Spa Francorchamps către Jordan Grand Prix, au schimbat pentru totdeauna lumea Formulei 1.

  Michael Schumacher s-a descurcat excepțional de bine și a reușit să califice biata mașină Jordan pe locul șapte pe grila de start. Echipa Jordan a știut atunci două lucruri: Michael Schumacher este un pilot excepțional și că mașina nu va ajunge la finalul cursei de duminică, deoarece ambreiajul era distrus. Într-adevăr, Schumacher a retras mașina în primul tur al cursei.

  Eddie Jordan era acum convins că îl vrea pe Schumacher și a convenit cu Michael Schumacher și cu managerul său Willi Weber să se întâlnească după cursă la birourile echipei. Ideea propusă de Eddie Jordan a fost de a-i oferi lui Schumacher locul pentru o sumă foarte mică, în speranța că germanii ar putea face rost de bani cu ajutorul celor de la Mercedes.

  Retrospectiva video a sezonului 1991 al Formulei 1, sezonul în care Michael Schumacher a debutat în Formula 1, poate fi urmărită AICI.

  Schumacher

  Cu toate acestea, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, deoarece talentul tânărului pilot german nu a trecut neobservat, iar vicleanul om de afaceri Flavio Briatore a văzut șansa de a-l lua pentru echipa Benetton F1 Team, la care era director de echipă. El i-a oferit lui Schumacher un salariu mic în loc să plătească pentru a pilota și l-a concediat pe Roberto Moreno, care i-a luat locul lui Schumacher la Jordan.

  Retrospectiva video a sezonului 1992 din Formula 1, primul sezon complet al lui Michael Schumacher și primele sale confruntări cu Ayrton Senna, poate fi urmărită AICI.

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Formula 1 World Championship

  Photocredit: Getty Images


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss