Latest Posts

Pre-sezon 2021 Formula 1 Bahrain: rezumatul sesiunilor zilei 1 de testare

Vizualizări: 10287

Prima zi din Bahrain de testare a însumat 8 ore în care echipele au încercat să parcurgă cât mai multe ture și se poate afirma că nu au dus lipsă de obstacole. Acum, că praful de nisip s-a mai așezat e timpul să vedem împreună care au fost subiectele cheie și ce putem deduce din ele.

Bahrain - rezultate sesiune 1 de testare pre-sezon Formula 1
Bahrain – rezultate sesiune 1 de testare pre-sezon Formula 1

Condiții meteo nefavorabile în Bahrain

Scopul testărilor din pre-sezon nu este obținerea celui mai bun timp pe tură sau măsurarea vitezei maxime, ci testarea extremă, la limită, a monoposturilor, în vederea identificării eventualele probleme sau puncte slabe în aerodinamică. Ceea ce inginerii și echipele tehnice nu au putut să prevadă a fost vremea extrem de capricioasă.

În primele două ore condițiile au fost normale pentru circuitul Sakhir, dar treptat viteza vântului a crescut la 15 km/oră, ca spre final furtuna de nisip să aducă o cantitate semnificativă de nisip și să scadă drastic gradul de vizibilitate. În sesiunea a doua aderența scăzuse atât de tare încât oferea impresia că piloții conduceau în condiții de ploaie.

Acest aspect nu pare să se îmbunătățească pentru ziua următoare, din contră, prognoza indică modificarea direcției vântului. Ținând cont că știm cât de sensibile sunt mașinile F1, sesiunile de sâmbătă vor prezenta noi provocări atât pentru piloți cât și pentru analiza rezultatelor.

Bahrain - Mercedes, testare pre-sezon Formula 1
Campionii au început cu stângul pre-sezonul la Bahrain

Probleme pentru Mercedes în prima sesiune de testare

Echipa Mercedes AMG Petronas F1 nu a avut parte de începutul pe care și l-ar fi dorit. Imediat după tura de instalare, la repornire, mecanicii au constatat o problemă gravă care s-a dovedit a fi legată de transmisie, mai precis cutia de viteză.

S-a decis înlocuirea cutiei cu probleme, folosind componenta de pe monopostul lui Hamilton, dar și așa, Bottas s-a putut reîntoarce pe circuit doar pentru 6 ture, deoarece pe final sesiunea a fost suspendată mai multe minute pentru un steag roșu.

După un sezon 2020 excelent, echipa din Brackley are destul de mult de recuperat, ținând cont că au reușit să parcurgă doar 48 de ture, aproape la jumătate față de rivalii de la Red Bull.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Bahrain - steag roșu generat de probleme tehnice
Probleme tehnice pentru Ferrari care declanșează steagul roșu la finalul primei sesiuni de testare.

Steag roșu pentru Ferrari-ul lui Leclerc

Ferrari este una din echipele care trebuie să demonstreze că cel mai slab sezon din ultimii 40 de ani a fost un accident, astfel că la Bahrain a fost prima oportunitate să arate că sunt pe o traiectorie ascendentă.

Cu un motor îmbunătățit, o cutie nouă de viteză și o suspensie față reconfigurată, Leclerc reușise să parcurgă 59 de ture și să obțină a 5-lea cel mai rapid timp, până când problemele tehnice l-au forțat să oprească monopostul, declanșând steagul roșu.

Până în prezent nu au fost furnizate informații din partea echipei cu privire la natura problemelor tehnice, iar din reluări nu există indicații concrete.

Pre-sezon Bahrain - Alpine sesiunea 1
Alpine A521 – sesiunea 1, ziua 1 de testare din Bahrain

(Probabil) Cea mai frumoasă schemă cromatică

Alpine F1 este rezultatul schimbării de branding din cadrul echipei Renault. Modificarea denumirii echipei coincide cu reîntoarcerea multiplului campion mondial, Fernando Alonso, dar și cu plecarea lui Cyril Abiteboul, care nu părăsește doar echipa de Formula 1, ci în mod surprinzător și grupul Renault.

Cu un aspect mai robust decât anul precedent, Alpine deține, din punctul meu de vedere cea mai frumoasă schemă cromatică, fiind radical diferită de combinația galben-negru a Renault din anii precedenți.

Bahrain - Verstappen
Verstappen obține cel mai rapid timp al primei zile de testare de la Bahrain – 1:30.674

Verstappen, cel mai rapid la finalul primei zile de testare de la Bahrain

Deși nu a avut cel mai sigur început de sesiune, reușind să piardă pentru un scurt moment controlul monopostului și să se rotească pe pistă, în cele din urmă olandezul a încheiat ziua cu cel mai rapid timp 1:30.674, fiind urmat de Lando Norris (McLaren + 0.215) și Esteban Ocon (Alpine + 0.472).

Performanța sa este cu atât mai notabilă, încât a fost realizată în cea de-a doua sesiune, atunci când condițiile pe pistă erau cel mai nefavorabile.

Pre-sezon 2021 Formula 1 Bahrain: rezumatul sesiunilor zilei 1 de testare

Doar în acest weekend poți beneficia de o reducere de 25% la achiziționarea unui abonament pe un an la F1TV. Dacă vrei să afli de ce recomand acest produs și cum se raportează la celelalte opțiuni de vizionare a campionatului de Formula 1, atunci îți recomand să citești acest articol.

Sursa: Formula One Digital Media
Photocredit: Formula One Digital Media, Motorsport Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula One Digital Media

Latest Posts

Don't Miss