Latest Posts

Testare în curs de desfășurare pentru Hyundai i20 N Rally2

Vizualizări: 24575

Hyundai Motorsport Customer Racing a început să testeze noul i20 N Rally2, care va fi eligibil pentru Campionatul European de Raliuri FIA din vara anului 2021, solicitându-i pe Jari Huttunen și Ott Tänak să îndeplinească sarcinile inițiale de dezvoltare.

Fostul lider al ERC3 Junior, Huttunen și Tänak, câștigător unic al evenimentului ERC, au condus noul challenger pentru 2021 pe drumurile de pietriș din Italia, luna trecută. Testul din Italia, care a urmat după un shakedown aproape de sediul Hyundai Motorsport Customer Racing din Alzenau, Germania, a fost începutul a ceea ce marca coreeană a descris ca fiind o „fază de testare exhaustivă”, care va continua în lunile următoare pe o varietate de suprafețe. Potrivit Hyundai Motorsport Customer Racing, cursa inițială care parcurge mai mult de 500 de kilometri s-a concentrat pe „evaluarea caracteristicilor de manevrare de bază și a nivelul de conducere al noului șasiu”.

Un mesaj de al companiei a continuat: „Rularea a oferit proiectanților și inginerilor o primă oportunitate de a aduna informații despre performanța pieselor individuale ale mașinii, care a fost proiectată dintr-o foaie de hârtie goală și se bazează pe noul model i20 N.”

„Feedback-ul de la ambii piloți va fi folosit pentru a începe dezvoltarea i20 N Rally2 și direcționează concentrarea inginerilor departamentului Customer Racing, pe măsură ce încep să afle despre echilibrul și comportamentul noului șasiu. În lunile următoare de testare, un număr de piloți cu experiență și expertiză în Campionatul Mondial de Raliuri și R5, pe diferite suprafețe, se vor alătura fazei de dezvoltare. Împreună se vor asigura că pachetul final livrat clienților este bine finalizat, cu o manevrabilitate excelentă indiferent de suprafață sau de stilul individual de conducere ”.

Hyundai i20 N Rally2 înlocuiește Hyundai i20 R5, care a fost introdus în 2015 și „se bazează pe experiența acumulată de departament în ultimii cinci ani pentru a oferi un pachet complet îmbunătățit”. Acum sunt luate comenzi pentru mașina cu livrare către clienți, care va începe în a doua jumătate a anului 2021.

Liderul Hyundai Motorsport Customer Racing Operations , Andrew Johns, a declarat: „Primele teste cu Hyundai i20 N Rally2 reprezintă începutul lucrării noastre cu noua mașină. Deși aceste zile s-au concentrat pe șasiu și conducere, în timpul fazei de dezvoltare vom rula pe toate suprafețele și ne vom extinde atenția pentru a ne asigura că fiecare zonă a șasiului este optimizată pentru diferite configurări și stiluri de conducere. Testul din Italia a dat tonul fazei de dezvoltare. ” Johns a continuat: „În Ott și Jari aveam la îndemână doi piloți foarte talentați, și cu feedbackul lor – și al celorlalți piloți care se vor alătura testării în lunile următoare – inginerii noștri se vor putea asigura că i20 N Rally2 este un pachet complet puternic. ”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Tänak a spus: „Am avut două zile aglomerate în Hyundai-ul i20 N Rally2 și, cu departamentul Customer Racing, am reușit să lucrăm mult cu suspensia și echilibrul șasiului. Este clar că mașina are câteva caracteristici frumoase, deci există o bază puternică cu care să lucrezi. Ca un design complet nou, este întotdeauna important să obții primele informații despre mașină, iar efectuarea testelor de deschidere înainte de sfârșitul anului oferă echipei șansa de a continua lucrările în timpul iernii și până în Anul Nou, când aștept cu nerăbdare să mă alătur acestora pentru mai multe zile de dezvoltare. ”

Sursa: European Rally Championship
Photocredit: European Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

European Rally Championship

Latest Posts

Don't Miss