Latest Posts

Tensiunea crește în lupta dintre Red Bull și Ferrari.

Vizualizări: 12738

Până acum a fost un duel civilizat, dar tensiunea ar putea începe să se încingă între Red Bull Racing și Scuderia Ferrari, protagonistele titlului din 2022.

Dr. Helmut Marko a declarat că bătălia este mult mai civilizată decât confruntarea dintre Red Bull Racing în 2021 și echipa Mercedes AMG F1 – dar apoi a apărut o poveste despre un podeț presupus “ilegal” folosit de Scuderia Ferrari la recentul test de pneuri de la Imola. „A fost cu siguranță diferit între dimineață și după-amiază și părea să aibă unele componente noi”, a declarat șeful echipei Red Bull Racing, Christian Horner.

FIA a exonerat Scuderia Ferrari în această privință, dar Christian Horner spune că este o poveste importantă de urmărit. „Pentru că aceste mașini sunt atât de imature și este încă foarte devreme în faza de dezvoltare, ceea ce vrem cu siguranță să evităm este ca testele de pneuri să nu se transforme în teste de dezvoltare aerodinamică sau de performanță”, a insistat Horner.

Tensiunea crește în lupta dintre Red Bull și Ferrari.

La scurt timp după aceea, omologul lui Christian Horner de la Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, a declarat că echipa din Maranello este cu ochii pe rapiditatea cu care Red Bull Racing și-a dezvoltat până acum mașina 2022. „Cred că, la un moment dat, vor trebui să se oprească din dezvoltare. Altfel, nu vor putea explica cum o fac în limitele bugetului”, a declarat acesta pentru presa italiană.

Într-adevăr, Red Bull Racing a trecut de Scuderia Ferrari la Imola și Miami, dar echipa italiană plănuiește să riposteze la Barcelona. „Bineînțeles că vin evoluții tehnice”, a declarat fostul pilot al Scuderiei Ferrari, Jean Alesi, pentru Corriere della Sera, „dar nu le văd ca pe un miracol. Ambele echipe au un drum lung și nesigur în fața lor”.

Potrivit presei italiene Corriere della Sera, marea schimbare de la Barcelona va fi reprezentată de noile sidepods, care sunt concepute pentru a reduce rezistența la înaintare și pentru a ajuta Scuderia Ferrari să ajungă din urmă Red Bull Racing în linie dreaptă.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ferrari

Sunt așteptate și alte modificări și o reducere suplimentară de 2 kg a greutății pentru mașinile echipei Scuderia Ferrari din 2022. „Vom aduce o serie de actualizări tehnice în Spania”, a confirmat Binotto pentru Corriere della Sera. „Va fi un pachet important, dar nu cel mai important al sezonului. Și într-o confruntare tehnică care va dura mult timp, nu va fi o singură evoluție care va face diferența”, a mai spus el.

Pe de altă parte, principala preocupare a celor de la Red Bull Racing este, deocamdată, îmbunătățirea fiabilității, Sergio Perez întâmpinând probleme duminică la Miami și declarând că echipa „găsește de fiecare dată noi probleme de fiabilitate”. Fostul pilot de Formula 1, Jos Verstappen, tatăl lui Max Verstappen, este de acord: „Dacă fiabilitatea nu dă greș, totul va fi decis de dezvoltarea mașinilor în timpul sezonului și de eficiența acelor piese noi”.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Corriere della Sera
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Corriere della Sera

Latest Posts

Don't Miss