Latest Posts

Tempestini și Itu, start în noul sezon European de Raliuri

Vizualizări: 13597

Campionii naționali absoluți la raliuri, Simone Tempestini și Sergiu Itu, încep vineri o nouă aventură în Campionatul European de Raliuri, iar pentru sezonul 2022 și-au propus o clasare la vârful clasamentului.

După ce în ediția precedentă a FIA ERC, cei doi au obținut, în premieră, victorii pe probe speciale, pentru anul acesta, obiectivul este unul măreț. „Vrem să debutăm cu dreptul și să ne clasăm pe podium la finalul raliului”, a spus Simone Tempestini, de șase ori campion național.

Simone Tempestini „În primul rând, dorința mea este să reușesc să fiu cât mai rapid și eficient pe probe. Vrem să ne luptăm pentru victorie la fiecare raliu la care vom participa în FIA ERC și, dacă vom reuși să facem numărul de etape pe care ni le dorim, țintim la podium final de campionat. Vreau să mulțumesc tuturor partenerilor noștri pentru că împart cu noi dorința asta de înaltă performantă internațională pentru motorsportul din România”.

Tempestini

Dacă copilotul este super confirmat- Sergiu Itu, în ceea ce privește echipa tehnică, Simone se întoarce cu plăcere și speranțe mari la Keane Motorsport, care a fost alături de campionul României la primul titlu din CNR în 2015, în JWRC (Campionatul Mondial pentru Juniori) și WRC3 în 2016, așa că acest parteneriat vechi-nou este așteptat cu noi rezultate sportive de excepție.

Primul examen pentru cei doi va fi la finalul acestei săptămâni, la Fafe, în Portugalia, raliu unde echipajul legitimat la Napoca Rally Academy a impresionat în 2021, în primele șase probe speciale clasându-se în 5 dintre pe podium, însă a abandonat din cauza unor probleme tehnice. De asemenea, pe PS6, cea mai lungă, clujenii au fost cei mai rapizi, devansând nume precum Andreas Mikkelsen, Alexey Lukyanuk sau Dani Sordo.

„Fafe este unul dintre traseele noastre preferate și abia așteptăm să înceapă competiția”, au adăugat sportivii români.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Tempestini

La ediția din acest an a Rally Serras de Fafe s-au înscris un total de 79 de echipaje, dintre care 39 vor concura exclusiv pentru FIA ERC. Vicecampionul continental en-titre, spaniolul Efren Llarena este considerat favorit pentru a se impune, iar imediat după se află un pluton format din Tempestini, ungurul Norbert Herczig, italianul Simone Campedelli și spaniolul Nil Solans.

Raliul din Portugalia, care va deschide sezonul de 8 etape al Campionatului European de Raliuri, va avea un total de 17 probe speciale pe o lungime de aproape 200 de kilometri.

O surpriză pentru toți fanii din România este că din 2022, ERC va avea același promotor ca WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) și că mult apreciata platforma de TV on demand on line, All Live, în premieră, va transmite si toate etapele din FIA ERC. Așa că, fanii vor putea urmări pas cu pas, probă după probă, în live streaming, evoluțiile lui Simone și Sergiu si din interiorul masinei si din exterior, cu intervenții si comentarii, la fiecare stop de probă, regrupare și service parc.

Tempestini

Partenerii lui Simone Tempestini în 2022 in programul internațional sunt: OMV, Betano Romania, BancaTransilvania, Rombat, DeLonghi, Westaco.

  • Mai multe știri despre Campionatul European de Raliuri ERC găsiți AICI.
Sursa: FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv) / Napoca Rally Academy
Photocredit: Various Sources
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv) / Napoca Rally Academy

Latest Posts

Don't Miss