GP24 Media

LATEST POSTS

Tandy: Ferrari este favorit la Le Mans GTE Pro, în ciuda ritmului lui Corvette

Le Mans
Vizualizări: 27401

Nick Tandy este de părere că Ferrari este favorit să câștige cursa de 24 de ore GTE Pro de la Le Mans, în ciuda formei bune a echipei sale Corvette Racing înainte de calificările pentru HyperPole.

Cele două Corvette C8.R înscrise de uzină au stabilit în mare parte ritmul până acum pe Circuit de la Sarthe, fiind în fruntea zilei tradiționale de teste de la Le Mans, precum și a celor două sesiuni de antrenamente de miercuri. Constructorul american a fost devansat de Porsche în prima sesiune de calificări, dar acest lucru va avea o influență redusă asupra ordinii de start, deoarece doar Ferrari 488 GTE, condus de Riley Motorsports, nu a reușit să se califice în cursa de șase mașini HyperPole din divizia GTE Pro cu șapte mașini.

Le Mans

Cu toate acestea, Nick Tandy, câștigătorul din 2015 al cursei Le Mans, crede că Ferrari, câștigătorul din Le Mans, are cea mai bună șansă la victorie, chiar și după ce cele două mașini de uzină conduse de echipa AF Corse au primit o reducere a puterii și a capacității de alimentare cu combustibil în cel mai recent Balance of Performance publicat înainte de primele antrenamente de miercuri. „Chestia cu Ferrari este că ei sunt întotdeauna acolo sau aproape acolo”, a spus Tandy, care împarte Corvette-ul #64 cu Tommy Milner și Alexander Sims.

 

„Știu, pentru că am mai fost la Porsche, că ai anii tăi „sus” și ai anii „jos”. Uneori, ajungi în cursă și mașina nu este pur și simplu competitivă. Ferrari pare să fie an de an capabil să obțină o mașină cu specificații de cursă care să fie foarte competitivă. Dacă ne uităm la ultimii patru ani, Ferrari sunt cei care trebuie învinși. Anul trecut am avut o cursă bună cu o mașină, am avut unele probleme cu cealaltă mașină din partea noastră. Așa că ne dorim o cursă frumoasă și curată”.

 

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Am avut un timp de rahat la Daytona și în acest an. Ar fi frumos să avem o altă cursă de anduranță în care să fie o altă cursă curată”. Întrebat cât de încrezător este în șansele lui Corvette, care urmărește prima victorie la Le Mans din 2015 încoace, Tandy a spus: „Nu sunt încrezător. Când te uiți la anii precedenți, poți să ai un parcurs frumos în antrenamentele libere și să fii competitiv, iar apoi, în ziua cursei, situația poate fi cu totul alta”.

Le Mans

„Porsche a fost foarte puternic în sesiunile de antrenamente în 2021, pista se poate schimba. Știu că temperaturile vor fi probabil foarte diferite pentru ziua cursei, lucrurile se pot schimba. Până când nu suntem destul de bine stabiliți în cursă, nu știm cu adevărat cum se vor desfășura lucrurile. Sperăm doar că suntem pe partea bună și că ne-am făcut temele cum trebuie, mai bine decât oricine altcineva”.

 

Antonio Garcia, care conduce echipa suplimentară a Corvette pentru Le Mans alături de Jordan Taylor și Nicky Catsburg, coechipierul său de sezon în IMSA, a fost mai optimist cu privire la șansele lui C8.R în fața lui Ferrari 488 GTE și Porsche 911 RSR-19 la Le Mans. Cu toate acestea, el a avertizat că este puțin probabil ca o adevărată ierarhie să apară până la primele ore ale cursei de sâmbătă.

Le Mans

„Anul trecut nu am reușit, iar anul acesta este efectiv aceeași mașină cu un an în plus de dezvoltare, așa că ar trebui să fim mai buni decât anul trecut”, a declarat Garcia, care a terminat al doilea după Ferrari-ul câștigător anul trecut la debutul lui C8.R la Le Mans.

„Evident, Ferrari și Porsche și-au făcut treaba, probabil că sunt într-o poziție mai bună, dar cred că da că putem fi puternici. De fiecare dată când ajungem pe circuit, părem să fim rapizi. Să vedem cum se vor aranja lucrurile. Și, ca întotdeauna la Le Mans, odată ce încep să treacă două sau trei ore din cursă, știi cu adevărat dacă ai o șansă sau nu și poți vedea cu adevărat pe toată lumea și adevăratul lor ritm”.

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES