More

  Latest Posts

  Tânărul ceh Konig îşi asigură un loc la Orelac Kawasaki în WSBK

  Pilotul ceh Oliver Konig a fost semnat de echipa Orelac Kawasaki World Superbike pentru sezonul 2022.

  Konig, în vârstă de 19 ani, și-a făcut debutul în WSBK în finala sezonului Mandalika de anul trecut la bordul unui Pedercini Kawasaki ZX-10RR, făcând pasul direct de la clasa entry-level World Supersport 300.

  Weekend-ul nu a decurs bine pentru Konig, care a căzut din cursa de deschidere și apoi nu a putut participa la a doua cursă din cauza unei accidentări. În 2022, Konig va participa pentru prima dată la bordul unui ZX-10RR, în locul lui Isaac Vinales.

  El va fi primul concurent ceh în WSBK cu normă întreagă de la Ondrej Jezek în 2018. Șeful echipei Orelac, Jose Calero, a declarat: „În ultimii ani, echipa noastră a devenit o platformă pentru tinere talente internaționale, iar Oliver este unul dintre ele.

  „Avem încredere absolută în calitatea sa, în dăruirea și determinarea lui și vom munci pentru a ne asigura că dobândește experiență și antrenamentul său devine mai solid la fiecare cursă. Va fi cel mai tânăr pilot de pe grilă, deci trebuie să-şi deschidă ochii şi să asculte. De asemenea, trebuie să se distreze.”

  Konig, care împlinește 20 de ani în martie, a mulțumit echipei pentru „că mi-a oferit o oportunitate pe care nu o voi uita niciodată, plasându-mă printre cei mai buni din lume, unde voi învăța multe”.

  El a adăugat: “Jose Calero și Orelac Racing pariază foarte mult pe tineri și le oferă o oportunitate de aur și pentru asta merită recunoașterea noastră. De acum încolo voi munci din greu pentru a-mi atinge obiectivele.”

  Anunțul Orelac îi lasă doar pe colegii satelit Pedercini să-și confirme planurile pentru sezonul 2022 printre echipele Kawasaki. La începutul acestei luni, a apărut că Tom Sykes ar putea ajunge să i se alăture lui Loris Cresson, deja confirmat, la Pedercini.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Superbike găsiţi AICI!
  Sursa: Motorsport Network
  Photocredit: Motorsport Network

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Motorsport Network

  Latest Posts

  Don't Miss