More

  Latest Posts

  Tânărul ceh Konig îşi asigură un loc la Orelac Kawasaki în WSBK

  Pilotul ceh Oliver Konig a fost semnat de echipa Orelac Kawasaki World Superbike pentru sezonul 2022.

  Konig, în vârstă de 19 ani, și-a făcut debutul în WSBK în finala sezonului Mandalika de anul trecut la bordul unui Pedercini Kawasaki ZX-10RR, făcând pasul direct de la clasa entry-level World Supersport 300.

  Weekend-ul nu a decurs bine pentru Konig, care a căzut din cursa de deschidere și apoi nu a putut participa la a doua cursă din cauza unei accidentări. În 2022, Konig va participa pentru prima dată la bordul unui ZX-10RR, în locul lui Isaac Vinales.

  El va fi primul concurent ceh în WSBK cu normă întreagă de la Ondrej Jezek în 2018. Șeful echipei Orelac, Jose Calero, a declarat: „În ultimii ani, echipa noastră a devenit o platformă pentru tinere talente internaționale, iar Oliver este unul dintre ele.

  „Avem încredere absolută în calitatea sa, în dăruirea și determinarea lui și vom munci pentru a ne asigura că dobândește experiență și antrenamentul său devine mai solid la fiecare cursă. Va fi cel mai tânăr pilot de pe grilă, deci trebuie să-şi deschidă ochii şi să asculte. De asemenea, trebuie să se distreze.”

  Konig, care împlinește 20 de ani în martie, a mulțumit echipei pentru „că mi-a oferit o oportunitate pe care nu o voi uita niciodată, plasându-mă printre cei mai buni din lume, unde voi învăța multe”.

  El a adăugat: “Jose Calero și Orelac Racing pariază foarte mult pe tineri și le oferă o oportunitate de aur și pentru asta merită recunoașterea noastră. De acum încolo voi munci din greu pentru a-mi atinge obiectivele.”

  Anunțul Orelac îi lasă doar pe colegii satelit Pedercini să-și confirme planurile pentru sezonul 2022 printre echipele Kawasaki. La începutul acestei luni, a apărut că Tom Sykes ar putea ajunge să i se alăture lui Loris Cresson, deja confirmat, la Pedercini.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Superbike găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss