Latest Posts

Tanak încrezător că Hyundai poate „lupta din greu” în 2022

Vizualizări: 11441

Ott Tanak este încrezător că va putea „lupta din greu” pentru succes în Campionatul Mondial de Raliuri din 2022, în ciuda începutului târziu al Hyundai în dezvoltarea noii sale mașini Rally1.

Campionul mondial din 2019 a suportat o campanie frustrantă în 2021, pretinzând mai multe victorii de etape decât oricare dintre rivalii săi, dar victoriile i-au scăpat din mâna din cauza problemelor de fiabilitate.

Tanak, care a ratat runda finală de anul trecut la Monza din motive personale, este nerăbdător să înceapă sezonul 2022, care prezintă un nou început, datorită tehnologiei hibride de la WRC, ca parte a noilor reglementări Rally1.

Deși Hyundai a fost ultima dintre cele trei mărci care s-a angajat să respecte regulile din 2022, Tanak a fost impresionat de munca depusă pentru a crea și dezvolta noul i20.

Marca coreeană a fost și ultima echipă care a dezvăluit ultima versiune a mașinii sale, care a început testarea abia la sfârșitul lunii noiembrie. Operațiunea este, de asemenea, fără un director de echipă permanent, după plecarea lui Andrea Adamo luna trecută.

„Să spunem că ultimii doi ani nu au fost prea reușiți, cu siguranță este o șansă bună pentru mine să lucrez cu băieții și să pun împreună o mașină bună și puternică”, a declarat Tanak, care a terminat pe locul cinci în clasamentul 2021.

„Este bine să vedem în acest moment, și chiar dacă am început puțin târziu și am rămas puțin în urmă în dezvoltarea noastră, că oamenii încă lucrează din greu. Sunt sigur că putem lupta din greu anul acesta.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Nu există într-adevăr nicio idee care este decalajul față de opoziție sau care este situația în acest moment. Este cu adevărat o provocare pentru toată lumea.

„Ne-am concentrat pe propria noastră muncă și atâta timp cât suntem mulțumiți de ceea ce am făcut, ar trebui să fim mândri. Dacă continuăm să muncim și încercăm să ne atingem obiectivele și dacă putem face asta, atunci sunt sigur că vom fi puternici.

„Potențialul există și pare a fi un pachet bun, așa că trebuie doar să învățăm și să înțelegem unde este fereastra pentru această mașină și cum funcționează.”

Tanak

Hyundai, alături de rivalii Toyota și M-Sport, se confruntă cu o călătorie în necunoscut la Monte Carlo, fiabilitatea fiind o preocupare imensă pentru toate echipele, deoarece noile lor mașini hibride abordează pentru prima dată etapele dificile pe asfalt.

Nu numai că utilizarea puterii hibride va reprezenta o provocare, dar mașinile vor rula, de asemenea, cu o aerodinamică semnificativ mai mică și cu o cursă redusă a suspensiei și fără un diferențial central, datorită noilor reguli.

Acestea sunt necunoscutele din jurul mașinilor, Tanak crede că fiabilitatea va fi mai importantă decât performanța totală la Monte Carlo.

„Pentru a începe anul, fiabilitatea va fi crucială”, a adăugat el.

„Bănuiesc că la început avem nevoie doar de o experiență bună de kilometraj și de puncte, deci sigur că fiabilitatea este mai mult o prioritate decât performanța, dar să vedem.

„Băieții fac tot posibilul și sperăm că va funcționa.”

Lui Tanak i se vor alătura coechipierii Thierry Neuville și Oliver Solberg pentru un test pre-eveniment în Franța săptămâna viitoare, înainte de deschiderea sezonului.

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Raliuri găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss