Latest Posts

Tanak apreciază victoria din Finlanda ca fiind cea mai satisfăcătoare pentru el în WRC

Vizualizări: 14966

 

Ott Tanak a catalogat victoria din Raliul Finlandei drept cea mai mare satisfacție din cariera sa în Campionatul Mondial de Raliuri.

Campionul mondial din 2019 a produs o performanță împotriva așteptărilor pentru a-l învinge pe favoritul raliului Kalle Rovanpera și o flotă de Toyota Gazoo Racing și a pus capăt seriei de victorii a constructorului japonez în fiecare Raliu al Finlandei de la revenirea în campionat în 2017.

Tanak
Ott Tanak, Hyundai Motorsport. Raliul Finlandiei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

Ott Tanak a recunoscut că a trebuit să fie în modul de atac maxim pe parcursul întregului raliu, de când a preluat conducerea vineri dimineața pentru a-l învinge în cele din urmă pe Kalle Rovanpera cu 6,8s la evenimentul de casă al finlandezului și al echipei Toyota Gazoo Racing WRC. Victoria a sosit la doar două săptămâni după ce Ott Tanak a terminat la aproape două minute în urma câștigătorului Kalle Rovanpera pe etape similare pe pietriș în Estonia, care au evidențiat lipsa de ritm direct al lui i20 N în comparație cu GR Yaris.

Întrebat dacă aceasta a fost cea mai satisfăcătoare victorie din cele 16 victorii ale sale în WRC, a spus: „Este adevărat. Este foarte satisfăcătoare. Este un moment foarte special. Din punct de vedere mental, nu a fost niciodată ușor, a existat întotdeauna o presiune destul de mare din spate. Am avut câțiva concurenți foarte puternici care veneau din spate. Finlandezii și Toyota Gazoo Racing nu sunt un pachet ușor de învins.

În multe locuri a fost destul de sumar și nu a fost niciodată complet sub control, dar când ești în zonă faci tot ce poți și chiar mai mult”.

Tanak
Ott Tanak, Hyundai Motorsport. Raliul Finlandiei 2022. Credit Photo: Jaanus Ree – Red Bull Content Pool.

„Nici măcar nu m-am gândit să fiu competitiv pentru victorie după Estonia, când am pierdut raliul cu aproape două minute. Nu credeam că vom avea vreo șansă de a fi competitivi aici, așa că ne-a luat prin surprindere”. Victoria a fost a treia victorie a lui Ott Tanak în Raliul Finlandei, după ce a obținut două triumfuri consecutive în 2018 și 2019, când a pilotat pentru Toyota Gazoo Racing. Directorul adjunct al echipei Hyundai Motorsport, Julien Moncet, a salutat performanța lui Ott Tanak de a oferi prima victorie a Hyundai Motorsport în Raliul Finlandei.

„Aceasta este prima dată când câștigăm în Finlanda și am avut nouă ani în WRC, iar aici a fost întotdeauna foarte dificil pentru noi. Este o ușurare. Am venit aici fără prea multe așteptări și poate chiar fără nicio așteptare. Știm că mai avem mult de lucru, dar Ott a făcut o cursă absolut uimitoare și este în mare parte responsabil pentru rezultat. Cred că a primit cumva manualul de utilizare a mașinii noastre și când totul se potrivește, este imbatabil. Doar Kalle și Ott sunt la acest nivel diferit”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

  • Mai multe știri despre World Rally Championship găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Red Bull Content Pool
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss