Latest Posts

Tänak: Am învățat multe lecții

Vizualizări: 11100

Campionul mondial Ott Tänak spune că a învățat o mulțime de lecții din sezonul său inaugural la Hyundai Motorsport pentru a le duce cu el în 2021.

Estonianul a terminat pe locul trei în clasament, după patru podiumuri și o victorie din șapte raliuri, în timpul campaniei Campionatului Mondial de Raliuri FIA, care a fost trunchiat de pandemia de Coronavirus.

„A fost un an dificil pentru a cunoaște o echipă nouă, deoarece anul a fost scurt. Evident, nu am fost prea mult împreună ”, a explicat Tänak, care a început săptămâna trecută ACI Raliul Monza cu o șansă externă de a obține titlul piloților. „Sezonul a fost în general scurtat destul de mult, dar cu siguranță am învățat multe, am dobândit destul de multe lecții. Și acum este foarte important să punem acest lucru în practică anul viitor. ”

Prima sa campanie cu echipa din Germania s-a încheiat cu Hyundai care a păstrat coroana producătorilor, dar Tänak a recunoscut că anul nu a fost simplu.

„Cu siguranță nu voi uita primul meu sezon ca pilot al Hyundai Motorsport. Am avut câteva punctaje mari, cum ar fi prima mea victorie pentru echipa din Estonia, dar, din păcate, am avut și câteva momente proaste ”, a spus Tänak, care a avut un accident masiv în Rallye Monte-Carlo în etapa de deschidere a sezonului. „Totuși, sunt încântat să fac parte din această echipă și să contribui acest titlu al producătorilor. Am fost impresionat de modul în care toată lumea a răspuns la provocarea foarte dificilă a pandemiei și acesta este rezultatul acelei munci și determinări. Aștept cu nerăbdare anul viitor și cu siguranță vreau să recuperez și titlul meu de pilot.”

Tänak și coechipierul Thierry Neuville vor fi din nou asociați cu Dani Sordo și Craig Breen anul viitor. Echipa a anunțat miercuri (9 decembrie) că Sordo și Breen vor împărți cea de-a treia fabrică i20.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sursa: World Rally Championship
Photocredit: World Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Rally Championship

Latest Posts

Don't Miss