More

  Latest Posts

  Szafnauer: Soarta Aston Martin a fost pecetluită când i s-au luat responsabilitățile.

  Șeful Alpine F1, Otmar Szafnauer, spune că schimbarea sa de la Aston Martin F1, în iarna trecută, a fost pecetluită atunci când fosta sa echipă i-a spus că, de fapt, nu mai este la conducerea echipei.

  Americanul de origine română s-a mutat la Alpine F1 ca parte a unei schimbări de management la echipa din Enstone înaintea sezonului 2022, după ce a fost la fosta sa echipă timp de mai bine de un deceniu. Reflectând asupra schimbării de echipă, care a avut loc în ciuda faptului că avea un contract în vigoare și era ferm că intenția sa de a rămâne a fost întotdeauna de a rămâne, Otmar Szafnauer a declarat că punctul critic a venit la Marele Premiu din Abu Dhabi de anul trecut, când i s-a spus că influența sa la Aston Martin F1 va fi limitată.

  Vorbind înaintea debutului sezonului de Formula 1, Otmar Szafnauer a declarat că viitorul său a fost stabilit odată ce a realizat că nu mai poate continua să ocupe funcția de director de echipă la Aston Martin F1, așa cum intenționa. „Mi-au spus foarte clar că responsabilitățile pe care le aveam înainte nu mi-au mai fost date înapoi”, a spus Otmar Szafnauer. „Și odată ce am aflat asta, atunci a fost cu adevărat timpul să mă mut. A fost la ultima cursă. Mi s-a spus: obișnuiai să poți conduce echipa, dar nu o mai conduci”.

  Szafnauer

  Otmar Szafnauer a declarat că atitudinea Aston Martin F1 a fost în total dezacord cu modul în care Alpine F1 a abordat lucrurile – deoarece a arătat clar că doreau ca el să dețină controlul complet. În toate discuțiile mele cu seniorii de aici, mi-au spus: „uite, motivul pentru care vrem să vii este toată experiența ta în Formula 1. Și vrem ca tu să aplici asta la Alpine F1 și să ne ajuți în obiectivul nostru de a câștiga curse. Când colegii care te angajează spun asta, atunci te simți foarte încrezător că pentru asta te angajează. Ei vor experiența ta. Așa că de aceea am optat pentru experiență”.

  Întrebat dacă ar fi rămas la Aston Martin F1 dacă nu i s-ar fi înlăturat responsabilitatea, Otmar Szafnauer a spus: „Aveam un contract. Așa că nu aveam niciun motiv să plec, dacă nu mi s-ar fi luat responsabilitățile, aș fi rămas”. Deși Szafnauer s-a alăturat echipei Alpine F1 în urmă cu câteva săptămâni, el a spus clar că vrea să nu se grăbească să înțeleagă punctele forte și punctele slabe ale echipei înainte de a face orice schimbare.

  „Nu am făcut nimic încă”, a spus Otmar Szafnauer. „Am spus acest lucru în trecut, l-am aplicat și îl voi spune din nou, o echipă ca aceasta are capacități deosebite, oameni grozavi și oameni inteligenți. Ceea ce trebuie să fac este să am o bună evaluare a tuturor lucrurilor, deoarece, dacă începi să faci schimbări de dragul schimbării, ai putea greși”.

  Szafnauer

  „Nu ar trebui să faci schimbări de dragul schimbării. Trebuie să ai o evaluare foarte, foarte bună și apoi să spui: ok, cu toată experiența mea, aceste domenii pe care le-am văzut la alte echipe sunt mai bune și aduc performanță. Așa că haideți să încercăm să consolidăm aceste domenii. Apoi, aceste alte domenii sunt grozave. Sunt domenii pe care le-am văzut deja în care trebuie să facem pași înainte, dar sunt încă în modul de evaluare”.

   Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network
  Photocredit: Formula 1 Fans Romania

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Motorsport Network

  Latest Posts

  Don't Miss