Latest Posts

Suzuki îl angajează pe fostul șef Honda Suppo ca manager de echipă MotoGP

Vizualizări: 20896

Suzuki a anunțat că l-a semnat pe fostul șef Honda MotoGP, Livio Suppo, ca nou manager de echipă pentru sezonul 2022.

Echipa câștigătoare a titlului din 2020 a fost în căutarea unui manager de echipă de când Davide Brivio – care a condus marca japoneza din 2013 – a plecat pentru a se alătura echipei Alpine ca director de curse în Formula 1. Odată cu ieșirea lui Brivio în ajunul sezonului 2021, Suzuki a ales să formeze un comitet de management format din șapte membri de seamă ai echipei condus de liderul de proiect Shinichi Sahara.

Dar nemulțumirea a crescut în interiorul echipei Suzuki fără ca cineva să umple golul lăsat de Brivio, Sahara recunoscând la sfârșitul anului trecut că noul său rol s-a dovedit prea mult pentru el. Suzuki a primit o lovitură săptămâna trecută, când Alpine a anunțat un nou rol pentru Brivio, punând capăt speranțelor de revenire la Suzuki pentru italian – marca recunoscând la începutul acestei luni că încercarea de a găsi un nou manager de echipă durează mai mult decât se așteptau.

Alex Rins

Suppo a fost șef de echipă la Ducati când Casey Stoner a câștigat titlul în 2007, înainte de a se muta la Honda în 2010 – mai întâi ca director de marketing și comunicare – unde a devenit director de echipă în 2013. A părăsit acel rol la sfârșitul anului 2017, Alberto Puig preluând conducerea Honda. Numele lui Suppo a fost legat de postul vacant de șef al echipei la Suzuki de ceva timp, marca confirmând numirea sa miercuri. Se înțelege că ținta principală a Suzuki înainte de a-l numi pe Suppo ca noul manager de eschipă a fost să îl contracteze pe fostul pilot și actualul șef RNF Racing Yamaha, Wilco Zeelenberg.

Cu toate acestea, Zeelenberg va rămâne la RNF în 2022. Suzuki a îndurat un sezon 2021 dificil, campionul mondial din 2020 Joan Mir reușind să marcheze doar șase podiumuri și să termine pe locul al treilea în clasament din cauza lipsei de dezvoltare cu GSX-RR. Dar marca japoneză pare să fi făcut un pas înainte cu motocicleta sa în 2022, după o fază puternică de testare de pre-sezon în Malaezia și Indonezia în februarie, în ciuda faptului că Mir a ratat ultima zi de testare în Indonezia din cauza unei boli.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss