More

  Latest Posts

  Suzuki îl angajează pe fostul șef Honda Suppo ca manager de echipă MotoGP

  Suzuki a anunțat că l-a semnat pe fostul șef Honda MotoGP, Livio Suppo, ca nou manager de echipă pentru sezonul 2022.

  Echipa câștigătoare a titlului din 2020 a fost în căutarea unui manager de echipă de când Davide Brivio – care a condus marca japoneza din 2013 – a plecat pentru a se alătura echipei Alpine ca director de curse în Formula 1. Odată cu ieșirea lui Brivio în ajunul sezonului 2021, Suzuki a ales să formeze un comitet de management format din șapte membri de seamă ai echipei condus de liderul de proiect Shinichi Sahara.

  Dar nemulțumirea a crescut în interiorul echipei Suzuki fără ca cineva să umple golul lăsat de Brivio, Sahara recunoscând la sfârșitul anului trecut că noul său rol s-a dovedit prea mult pentru el. Suzuki a primit o lovitură săptămâna trecută, când Alpine a anunțat un nou rol pentru Brivio, punând capăt speranțelor de revenire la Suzuki pentru italian – marca recunoscând la începutul acestei luni că încercarea de a găsi un nou manager de echipă durează mai mult decât se așteptau.

  Alex Rins

  Suppo a fost șef de echipă la Ducati când Casey Stoner a câștigat titlul în 2007, înainte de a se muta la Honda în 2010 – mai întâi ca director de marketing și comunicare – unde a devenit director de echipă în 2013. A părăsit acel rol la sfârșitul anului 2017, Alberto Puig preluând conducerea Honda. Numele lui Suppo a fost legat de postul vacant de șef al echipei la Suzuki de ceva timp, marca confirmând numirea sa miercuri. Se înțelege că ținta principală a Suzuki înainte de a-l numi pe Suppo ca noul manager de eschipă a fost să îl contracteze pe fostul pilot și actualul șef RNF Racing Yamaha, Wilco Zeelenberg.

  Cu toate acestea, Zeelenberg va rămâne la RNF în 2022. Suzuki a îndurat un sezon 2021 dificil, campionul mondial din 2020 Joan Mir reușind să marcheze doar șase podiumuri și să termine pe locul al treilea în clasament din cauza lipsei de dezvoltare cu GSX-RR. Dar marca japoneză pare să fi făcut un pas înainte cu motocicleta sa în 2022, după o fază puternică de testare de pre-sezon în Malaezia și Indonezia în februarie, în ciuda faptului că Mir a ratat ultima zi de testare în Indonezia din cauza unei boli.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss