More

  Latest Posts

  Suzuki „a decis să nu îşi apere titlul” pentru sezonul MotoGP 2021

  Șeful Suzuki, Shinichi Sahara, spune că echipa sa a luat decizia de a intra în sezonul MotoGP 2021 pentru a „nu fi campioni în apărare” și, în schimb, „să fie din nou contestatori”.

  Anul trecut, Joan Mir a condus Suzuki către primul său titlu MotoGP din 2000, marca japoneză câștigând și campionatul echipelor.

  Dar apărarea titlului a fost dificilă, Suzuki plecând din 2021 fără o victorie și Mir reușind să obțină doar șase podiumuri în 18 curse din cauza lipsei de dezvoltare a GSX-RR în comparație cu motocicleta din 2020.

  Reflectând la sezonul 2021 al Suzuki, Sahara a spus: „Am obținut titlul pilotilor anul trecut și titlul echipelor.

  „În comparație cu asta, a fost foarte dificil, un sezon foarte greu pentru noi anul acesta.

  „Înainte de a începe acest sezon ne-am hotărât să nu fim campioni în apărare, am decis să fim din nou provocatori pentru a ajunge pe primul loc al fiecărei curse.

  „Dar, ca urmare, am avut niște momente dificile la mijlocul sezonului și, de asemenea, în prima jumătate a sezonului.

  „Din fericire, mai aveam doi piloti puternici. Joan este încă foarte consecvent și are viteză.

  „După cum toată lumea știe, Suzuki se luptă uneori pentru rezultate de calificare. Ne costă rezultatele cursei, așa că este foarte dificil.”

  Suzuki a suferit o remaniere majoră de conducere înainte de sezonul 2021, când managerul talismanic al echipei Davide Brivio a renunțat pentru a se alătura echipei Alpine în Formula 1.

  Liderul de proiect Sahara a devenit managerul echipei, Suzuki alegând împotriva unui înlocuitor direct al lui Brivio și, în schimb, a angajat un comitet de management format din șapte persoane.

  Sahara admite că noul său rol din 2021 a fost copleșitor pentru el și că este în proces de a găsi un înlocuitor pentru Brivio.

  „Noul meu rol de manager de echipă a fost mult prea mult pentru mine”, a spus Sahara. „Este debordant. Dar totul a fost făcut corect cu sprijinul membrilor echipei.

  „Deci, sunt foarte mulțumit de acest domeniu. Încerc să fac o nouă structură pentru anul viitor, să invit un nou manager de echipă pentru anul viitor.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de MotoGP găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss