Latest Posts

Super Slalom: Scrasnet de pneuri pe malul Oltului.

Vizualizări: 25725

În superba reședință a județului Vâlcea, la sfârșitul săptămânii trecute, sub egida Federației Auto de Automobilism Sportiv, a GT AutoClub Sportiv, și cu susținerea primăriei locale, s-a desfășurat cea de-a treia etapa din cadrul celor mai populare ramuri ale motorsportului romanesc și anume, Campionatul National de Îndemânare Auto și Campionatul National de Super Slalom.

Ambele discipline, au adunat la start, peste o suta de piloți, cunoscutul traseu de pe malul Oltului, din zona comerciala, a Shopping City Râmnicu Vâlcea, fiind unul preferat de driverii ambelor categorii, mai ales că, din cauza pandemiei, runda din sezonul 2020 a fost anulata.

Super Slalom

Daca în etapa trecuta de la Brăila a Campionatul National de Super Slalom, clasamentul la open a fost dominat de mașinile electrice, (în special cele din Ucraina) iată că de aceasta data, lupta s-a dat intre favoritul campionatului Vlad Soare și Dorin Șerban, clasicele mașini cu ardere interna fiind candidate la câștigarea Cupei Shopping City Râmnicu Vâlcea. Din fericire pentru el, Dorin Șerban reușește să se claseze în fata experimentatului Vlad Soare, diferență fiind de doar 19 sutimi de secunda.

În Campionatul National de Îndemânare Auto, aproape că de obicei, familia Oancea din Galați, cu cei 5 piloți ai echipei G.C.O. Motorsport, reușește clasarea pe podium la mai multe clase și grupe și urca pe cea mai înaltă treapta a podiumului, la echipe. Să nu uitam că acest campionat (CNIA), este o pepiniera de piloți, foarte mulți tineri de aici, ajungând de-a lungul anilor, în campionate naționale sau chiar internaționale, de prestigiu.

Super Slalom

În acest an, unul din seniorii motorsportului romanesc, George Ladopoulos (pilot de origine greaca, dar cu multiple participări în campionate naționale și internaționale), a demarat un proiect menit să atragă iubitorii disciplinelor pe patru roti, de la cele mai fragede vârste. În acest sens, a înființat echipa Junior Motorsport, în cadrul căreia activează tineri intre 8 și 16  ani, pregătirea lor fiind una foarte riguroasa. De asemenea, materialul de concurs este asigurat de același împătimit al sportului cu motor, calitatea și pregătirea mașinilor de concurs, fiind una excelența.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Acest campionat (CNIA), ne rezerva multe surprize plăcute, tineri băieți și fete, evoluând de la vârste mici, la un înalt nivel. Astfel, cel mai mic dintre concurenți, o fetiță de doar 8 ani, Ema Baciuca,  reușind în acest week-end să învingă alte doua concurente cu mult mai în vârstă decât ea și să obțină prima poziție la finalul rundei vâlcene.

Super Slalom

Aș avea de spus multe lucruri frumoase despre aceasta etapa de la Râmnicu Vâlcea, dar vreau să reamintesc doar faptul că de foarte multe ori „microbul” motorsportului se moștenește, exemplul familiei Cristea, fiind unul mai mult decât concludent. Tatăl – Alin, pilot în cadrul Campionatului National de Viteza în Coasta,  Alexandru (Andru pentru apropiați) la 15 ani, pilot în Campionatul National de Super Slalom și Dragoș- 12 ani, în Campionatul National de Îndemânare Auto.

Pentru iubitorii acestor doua campionate, este bine să reamintim faptul că în afara de organizatorul Teodor Gheorghe, pilot cu state vechi în motorsport, care de peste 11 ani duce aceasta ramura în foarte multe locuri din Romania, exista alți oameni (arbitrii, pompieri, ambulanta, etc) care pun suflet în ceea ce fac, iar datorita lor, competițiile se termina cu bine.

Super Slalom

Dar mai bine lăsam clasamentele celor doua campionate, să ne spună povestea celor doua zile:

Campionatul Național de Îndemânare Auto:

Clasa OPEN:

 1. Oancea George Traian
 2. Coteanu Constantin
 3. Oancea Cristian Ioan

Clasa D1:

 1. Oprea Adrian
 2. Oancea Georgel Ghiorghe
 3. Neagu Lucian

Clasa D2:

 1. Despa Razvan
 2. Oancea Cristian Ioan
 3. Coteanu Constantin

Clasa D3:

 1. Oancea George Traian
 2. Coteanu Mihai
 3. Sarbu Dragos Constantin

Clasa J1:

 1. Bogdan Salcudean
 2. Stefanos Ladopoulos
 3. Alexandru Stefan Niculae

Clasa J2:

 1. Teodor Matei Morarus
 2. Teodor Muscaloiu
 3. Dragos Cristea

Clasa SPRINT:

 1. Coteanu Constantin
 2. Oancea Cristian Ioan
 3. Oancea George Traian

Clasa Femina:

 1. Ema Stefania Baciuca
 2. Ramona Maxim

Clasa Echipe:

 1. G.C.O. Motorsport
 2. Junior Motorsport CNIA

Campionatul National de Super Slalom:

Clasa OPEN:

 1. Serban Dorin
 2. Soare Vlad
 3. Serban Dorin

Clasa A1:

 1. Gabriel Tanasie
 2. Razvan Keszek
 3. Ciprian Ana

Clasa A2:

 1. Mihai Alexandrescu
 2. Angela Mondoca
 3. Andrei Mangeac

Clasa A3:

 1. Rares Geapana
 2. Dragos Iulian Bizoi
 3. Teodor Alexandros Mojilian

Clasa A4:

 1. Monica Andra Popescu
 2. Iulian Tudorel Negrea
 3. Alexandru Alin Cotoinea

Clasa A5:

 1. Serban Dorin
 2. Vlad Soare
 3. Marius Voicu

Clasa J1:

 1. Alexandru (Andru)Cristea
 2. Andrei Rotaru
 3. Andrei Daniel Cretu

Clasa J2:

 1. Radu Tamas
 2. Petre Gabriel Solca

Clasa ELECTRICE:

 1. Ioan Horia Gheorghe
 2. Aron Popescu

Clasa MODIFICATE:

 1. Dorin Serban
 2. Vlad Soare
 3. Marius Voicu

Clasa FEMINA:

 1. Anca Raluca Grigorescu   A5
 2. Anca Raluca Grigorescu   M
 3. Angela Mondoca

Clasa ECHIPE:

 1. AMI Racing
 2. Junior Motorsport CNSS

Super Slalom

Runda vâlceana din cadrul acestor doua campionate ,a fost una foarte animata, iar faptul ca vremea s-a jucat cu participanții, perioadele cu soare si ploaie alternând, in special Sâmbăta, dar si duminica, a făcut deliciul publicului spectator.

Mai multe știri despre Campionatului de Super Slalom găsiți AICI.

Sursa: Marius-Ilie Boboaca
Photocredit: Marius-Ilie Boboaca
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Marius-Ilie Boboaca

Latest Posts

Don't Miss