Latest Posts

Sunt șanse ca Charles Leclerc să folosească motorul 3 și un turbo nou în Canada.

Vizualizări: 22832

Charles Leclerc ar putea primi motorul 3 cu un nou turbo în Canada și o penalizare de 10 locuri pe grilă.

Informația pe care fanii al Scuderia Ferrari o așteaptă înainte de Marele Premiu al Canadei din 2022 de la Montreal este fără îndoială cea legată de situația unității de propulsie a lui Charles Leclerc: va fi sau nu penalizat? Aceasta va depinde de deciziile luate la Maranello după defecțiunea motorului 2 pe care monegascul a suferit-o în timpul Marelui Premiu al Azerbaidjanului. Imediat după cursă, Mattia Binotto a lăsat să se înțeleagă că în Canada Charles Leclerc va folosi un nou motor, dar fără a preciza dacă va fi nouă întreaga unitate de propulsie sau doar unele componente.

În cazul lui Charles Leclerc, riscul de penalizare este legat de turbo. Noua și completa unitate de propulsie numărul 2 a fost montată pe mașina lui Charles Leclerc în weekendul Marelui Premiu de la Miami, iar în etapa următoare, la Barcelona, monegascul a abandonat în timp ce conducea cursa, din cauza unei defecțiuni a unității de propulsie care a făcut clar că la un moment dat va primi penalizări pe grilă.

Charles

La următoarea întâlnire, Marele Premiu de la Monaco, a fost folosită unitatea de propulsie numărul 1, deoarece Monte Carlo nu este un circuit solicitant din punct de vedere al puterii motorului, iar cel de-al treilea turbo a fost montat la Baku pe unitatea de propulsie numărul 2.

Dar lucrurile s-au înrăutățit și mai mult, deoarece defecțiunea motorului survenită în timpul Marelui Premiu al Azerbaidjanului poate avea astfel un impact și asupra weekend-ului de la Montreal, deoarece utilizarea unei noi unități de propulsie complete ar însemna că Charles Leclerc va ieși pe pistă cu turbo numărul 4 și va trebui să primească (așa cum prevede regulamentul) o penalizare de zece poziții pe grila de start pentru Marele Premiu al Canadei.

Acesta este scenariul care pare a fi cel mai probabil înainte de weekendul de la Montreal, dar Scuderia Ferrari nu a comunicat încă nimic în acest sens. Cu toate acestea, jurnalistul de F1 acreditat de FIA, Giuliano Duchessa, a relatat că Charles Leclerc foarte probabil va primi PU3 cu un turbo nou în acest weekend și, prin urmare, o penalizare de 10 locuri pe grila de start duminică în Canada.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Charles

Deocamdată, posibilitățile care i-ar putea evita lui Charles Leclerc o penalizare sunt legate de recuperarea turbo-ului numărul 3, ipoteză considerată puțin probabilă, așa cum s-a văzut la Baku, sau folosirea turbo-ului 1 pe unitatea de propulsie 3, operațiune care pe lângă faptul că ar fi complexă nu ar permite celor de la Scuderia Ferrari să rotească acest prim motor, pe care restul echipelor îl folosesc acum doar în timpul antrenamentelor libere de vineri.

  • Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss