More

  Latest Posts

  Stroll ia pole-ul în GP-ul Turciei

  Lance Stroll a avut cel mai bun tur din cariera sa, în condiții extreme, pe pista udă, în Grand Prix-ul Turciei, reușind să obțină un pole incredibil. Max Verstappen a rămas cu o poziție în urma canadianului, în timp ce piloții Mercedes, nu au fost în cea mai bună formă.

  Proaspăt adăugat în calendar, după restricțiile impuse de pandemie, Isanbul Park impresionează și șochează totodată, de la primul contact cu pista. Calificările s-au desfășurat în condiții extreme, piloții fiind nevoiți să utilizeze și ultimul strop de energie, pentru a menține monopostul pe circuit, în timpul ploii.

  Cei de la Racing Point nu păreau foarte competitivi în FP3, însă în sesiunea de calificări, s-au impus. Întâi prin intermediul lui Sergio Perez, care va pleca în cursă de pe poziția a 3-a, din rândul 2, alaturi de Alexander Albon (P4), apoi prin poleman-ul zilei, Lance Stroll. Pneurile intermediare par să fi făcut minuni pe monoposturile roz.

  Decizia lui Verstappen, de a trece la aceleași pneuri ca Perez, a influențat mult performanța sa. O dată trecut pe intermediare, aderența a scăzut, nereușind să repete tururile impecabile din Q1 și Q2. Așadar Max, va pleca de pe poziția a doua, duminică.

  Pentru Lance Stroll, este cel dintâi pole din carieră, astfel devine primul canadian, după Jacques Villeneuve care ajunge pe P1 (de la GP-ul European din 1997).

  strollpole

  Daniel Ricciardo și-a adus monopostul Renault pe poziția a 5-a, în fața campionului en-titre, care a avut probleme cu aderența tot weekend-ul. Valtteri Bottas, s-a descurcat chiar mai rău, pe circuitul turcesc – deși a ajuns în Q3, a obținut doar P9. Poziția a 6-a, ocupată de Hamilton, este cel mai rău rezultat al acestuia, din ultimi 2 ani.

  Esteban Ocon a venit pe 7, înaintea lui Kimi Raikkonen. Piloții Alfa Romeo au avut o apariție spectaculoasă în Q3, cu Antonio Giovinazzi pe 10, aducând ambele monoposturi în ultima sesiune de calificări – cu ocazia aniversării a 500 de Grand Prix-uri, a celor de la Sauber.

  Sursa: formula1.com

  Photocredit: Sky Sports


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss