More

  Latest Posts

  Steiner spune că piloţii Haas trebuie să învețe când să-și asume riscuri cu accidente care devin „prea frecvente și prea grele”

  Guenther Steiner și-a avertizat începătorii Haas că trebuie să învețe când să-și asume riscuri și când să joace la sigur, factura de reparații a echipei crescând după o serie de accidente grele – și costisitoare – în prima jumătate a sezonului.

  Mick Schumacher a făcut accident în antrenamentele finale pentru Marele Premiu al Ungariei, ceea ce a însemnat că nu a putut participa la calificări – același scenariu exact pe care l-a suferit la Monaco, în timp ce a făcut accident și în calificarea pentru GP-ul Franței și în timpul GP-ului Emilia Romagna la Imola.

  În cealaltă mașină, Nikita Mazepin a avut accidente în Bahrain, Baku și Imola și, vorbind după cea mai recentă manevră a lui Schumacher în Ungaria, Steiner a spus că trebuie să se oprească – nu în ultimul rând din cauza impactului asupra bugetului echipei.

  „Planificăm întotdeauna cu accidentele, în special cu piloţii debutanți, dar am ajuns la un moment în care trebuie să lucrăm la cum să avem mai puține accidente pentru restul sezonului”, a spus Steiner. „Mick în ultimele cinci curse a avut destul de multe – știi dacă ai o rotire sau ceva de genul atunci, se întâmplă, dar aceste accidente sunt destul de grele.

  „Sunt mulți bani pierduţi fără niciun motiv întemeiat, așa că trebuie să lucrăm la asta pentru a ne îmbunătăți și, evident, bugetul este limitat – trebuie să îl respectăm. În acest moment, îl simțim, dar ne putem descurca, dar în curând vom fi într-o poziție în care trebuie să găsim noi modalități de a depăși acest lucru, deoarece acestea devin puțin mai frecvente și prea grele.”

  Steiner insistă că nu dorește să limiteze instinctele de curse ale lui Schumacher și Mazepin, ci mai degrabă vrea ca aceştia să fie mai selectivi în privința momentelor în care să împingă cu putere.

  „Ce trebuie explicat tinerilor este că trebuie să judece: merită sau nu? Un risc [care merită] ar fi dacă ai ocazia să câștigi o poziție în campionatul costrustorilor”, a spus el.

  „Evident că trebuie să concurăm – spun mereu că nu sunt împotriva cursei dintre cei doi băieți. Nu le spun să nu concureze, ci să minimizeze riscul de a face daune, ceea ce nu ajută pe nimeni. Riscul ar merita, dar în acest moment nu avem ocazia să ne îmbunătățim în clasamentul campionatului mondial.”

  În prezent, Haas se află în partea de jos a clasamentului constructorilor, la trei puncte în spatele Alfa Romeo, luând decizia de a nu dezvolta mașina din acest an, ci de a pune mai degrabă resursele într-un nou sezon provocator 2022.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Formula 1

  Photocredit: Formula 1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss