Latest Posts

Steiner se așteaptă ca Schumacher și Mazepin să „lupte pentru puncte” cu noul Haas VF-22

Vizualizări: 12620

Directorul echipei Haas, Guenther Steiner, și-a împărtășit obiectivele pentru piloții Mick Schumacher și Nikita Mazepin – și a dezvăluit de ce este „prudent optimist” pentru 2022.

Echipa cu sediul central în Kannapolis a strâns doar trei puncte în ultimele două sezoane și are doi tineri de 22 de ani la volan pentru sezonul 2022 – Schumacher și Mazepin. Dar când i s-a cerut să-și transmită așteptările față de duo în 2022, Steiner a părut nederanjat de ceea ce ar putea fi interpretat de unii drept o lipsă de experiență. El a spus: „Așteptările sunt doar de a putea lupta pentru puncte și de a lupta cu ceilalți piloți care sunt în F1.

Cu anul lor de debut, am fost întotdeauna foarte deschiși că așteptările nu erau mari, dar că au avut ocazia să învețe și să se impună în Formula 1. Acum, anul acesta, trebuie să dovedim că suntem pe drumul cel bun cu piloții.” Un alt factor intrigant din istoria recentă a Haas este faptul că au refuzat să-și dezvolte mașina din 2021 pentru a maximiza dezvoltarea mașinii lor din 2022.

Drept urmare, Schumacher și Mazepin au terminat ultimii dintre piloții cu normă întreagă în clasamentul din 2021 și echipa a făcut-o și ea – Haas a terminat fără niciun punct pe numele lor pentru prima dată.

Haas F1

Fanii echipei vor spera că Haas va avea șansa să revină la mijlocul terenului și poate chiar să imite rezultatele puternice ale campaniei lor din 2018, care i-a văzut să culeagă 93 de puncte și să termine pe locul cinci la general. „Ceea ce văd este că am avut mașini bune, de exemplu în ’18; chiar și în ’16 și ’17 pentru o echipă nouă aveam mașini destul de bune, știi? Deci, doar văd asemănări cu acea perioadă”, a spus Steiner.
 
Șeful Haas a explicat că, după ce a fost martor la modul în care directorul tehnic Simone Resta și echipa sa au lucrat în 2021, el a fost îmbibat cu încredere pentru sezonul următor. „Acesta este singurul lucru pe care pot judeca performanța, ceea ce aștept de la mașină și, prin urmare, spun mereu că sunt optimist cu prudență, deoarece văd cum Simone și grupul lui au dezvoltat mașina în ultimul an, cât de greu au lucrat.
 
Și rezultatele din tunelul de vânt, îmbunătățirile pe care le fac în fiecare sesiune… asta mă face să fiu optimist. „Dar să spun „vom fi la mijlocul terenului” – nu știu”, a adăugat Steiner. „Evident că am încredere că vom fi acolo, dar nu știu ce fac ceilalți, așa că trebuie să mai așteptăm puțin. Dar sunt destul de fericit cu ceea ce s-a întâmplat anul trecut pentru că am avut doi ani grei. Dar ceea ce m-a ținut să continui a fost de fapt ceea ce au făcut oamenii în ’21 în biroul de proiectare și în grupul aero”, a conchis el.
 
  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI!
 
 
Sursa: Formula 1
Photocredit: Formula 1
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Formula 1

Latest Posts

Don't Miss