Latest Posts

Steiner surprins că Haas a redus diferența față de mijlocul terenului la sfârșitul sezonului 2021

Vizualizări: 11777

Lui Gunther Steiner i s-a părut „foarte ciudat” că Haas a reușit să reducă diferența față de echipele de Formula 1 de la mijlocul terenului în etapele finale ale sezonului 2021.

Haas a optat împotriva dezvoltării mașinii sale pentru anul trecut, astfel încât să se poată concentra pe pregătirea pentru noile reglementări tehnice care sosesc în 2022, crezând că au o oportunitate mai mare de a face un pas înainte și de a câștiga performanță.

Echipa s-a aflat într-un an de tranziție în 2021 în care nu a reușit să marcheze niciun punct cu piloții începători Mick Schumacher și Nikita Mazepin, lăsând-o ultima în campionatul constructorilor.

Dar ultimele trei curse ale sezonului i-au văzut pe Haas aproape de rivalii de mijloc Alfa Romeo și Williams în ceea ce privește ritmul total. Schumacher s-a calificat la două zecimi dintr-o secundă de o mașină Alfa Romeo atât în ​​Qatar, cât și în Abu Dhabi și a fost chiar la mai puțin de o zecime de Lance Stroll de la Aston Martin în calificările pentru cursa din Arabia Saudită.

Șeful Haas F1, Steiner, a subliniat importanța menținerii echipei motivate în ciuda poziției sale necompetitive, dar a recunoscut că a fost surprins de câștigurile de la sfârșitul sezonului pe restul mijlocului terenului.

„Ceea ce trebuie să urmărești este că oamenii nu se mulțumesc, se obișnuiesc și nu mai fac tot posibilul”, a spus Steiner.

„Trebuie să le spun: „nu ați devenit proști sau răi, se va îmbunătăți, doar că mașina noastră nu este dezvoltată”. Răspunsul este prea simplu: dacă există un an în care nu faci nimic, aici ajungi.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Din nou, în ultimele două curse, nu mi-a venit să cred că eram doar la o zecime sau două distanță de capătul mijlocului terenului. Nu înțeleg cum cu o mașină care are aproape doi ani.”

Întrebat dacă câștigurile s-au datorat parțial experienței în creștere a piloților săi, Steiner a simțit totuși că celelalte echipe ar fi trebuit să creeze un decalaj mai mare față de Haas prin dezvoltarea în 2021.

Steiner surprins că Haas a redus diferența față de mijlocul terenului la sfârșitul sezonului 2021

„Ceilalți ar fi trebuit să crească decalajul, și-au dezvoltat mașinile”, a spus Steiner.

„Ultimele două curse au fost foarte ciudate pentru mine. În Arabia Saudită, unde turul este foarte lung, am fost doar cu o zecime și jumătate în urmă. Și ne-am luptat în cursă cu unul dintre piloţii Williams. Poate mergeau mai încet?

„De îndată ce poți lupta pentru ceva, este un scenariu diferit, o atmosferă diferită, un mod diferit de a trăi.”

Schumacher a reușit să lupte cu pilotul Williams, Nicholas Latifi, pe parcursul finalului sezonului din Abu Dhabi, ținându-l în urmă timp de 22 de tururi, înainte ca Latifi să se prăbușească și să declanșeze o mașină de siguranță.

Schumacher a spus că progresul de la sfârșitul sezonului a fost „posibil” un rezultat al experienței sale în creștere, dar a considerat că echipa a găsit noi modalități de a configura mașina VF-21.

„Noi, ca echipă, tocmai am găsit o modalitate diferită de a aborda weekendurile și de a aborda configurațiile”, a spus Schumacher.

„Cred că tocmai am găsit ceea ce ne dorim de la mașină. Asta a fost doar ceva ce s-a arătat în ultimele săptămâni. Cred că ne-am perfecționat puțin.”

Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss