More

  Latest Posts

  Startul Marelui Premiu de la Monaco, amânat după ce ploaia s-a abătut asupra grilei de start.

  Startul Marelui Premiu de Formula 1 de la Monaco a fost amânat după ce ploaia s-a abătut asupra grilei de start înainte de stingerea luminilor.

  Ploaia fusese prognozată pentru duminică pe tot parcursul săptămânii, pentru ca șansele să se reducă pe măsură ce se apropia startul programat la ora 16.00 (ora României). Însă, după ce norii au crescut deasupra Monaco în timp ce au avut loc ceremoniile premergătoare grilelor de start, o ploaie ușoară a început să cadă înainte de a crește în intensitate, forțând echipele să își grăbească rapid pneurile de ploaie pe grilă.

  Directorul de cursă al FIA, Eduardo Freitas, a suspendat procedura de start cu cinci minute înainte de startul programat, înainte de a rămâne că turul de formare va începe cu nouă minute întârziere, la ora locală 16:09 (ora României). Freitas a ordonat apoi ca turul de formare să înceapă în spatele mașinii de siguranță, ceea ce înseamnă că toate echipele au fost nevoite să își schimbe piloții pe pneuri de ploaie.

  Startul a fost apoi amânat din nou, de data aceasta până la ora locală 16:16 (ora României), în timp ce ploaia a continuat să crească în intensitate. Controlul cursei a ordonat din nou ca turul de formare să înceapă în spatele mașinii de siguranță, cu toți piloții pe pneuri de ploaie.

  Monaco, Ploaia

  „Controlul cursei a monitorizat o ploaie torențială severă care se apropia rapid de circuit și, întrucât aceasta a sosit în timpul procedurii de start, a fost implementat startul cu mașina de siguranță și procedurile asociate”, a precizat FIA într-un comunicat care explică decizia de a amâna startul. „Acest lucru a fost făcut din motive de siguranță, având în vedere că în acest weekend nu s-a alergat pe ploaie”.

  Dar, completând primul tur de formație, mașina de siguranță a rămas afară și a continuat să conducă plutonul, înainte ca cei de la controlul cursei să ia decizia de a arbora steagul roșu în timpul celui de-al doilea tur de circuit, la ora 15:20, după ce ploaia a devenit mai intensă. Mai mulți piloți au raportat că ploaia a devenit mult mai puternică în timpul tururilor de formare și au revenit la boxe atunci când cursa a fost semnalizată cu steag roșu, iar echipele au ridicat corturi pentru a menține mașinile uscate în timpul opririi.

  Mick Schumacher i-a spus inginerului său că „nu a mai fost niciodată atât de ud într-o mașină de Formula 1”. Cursa va începe după un avertisment de 10 minute de la controlul cursei.

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss