Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  Start în noul sezon: Pilotul Emil Ghinea o ia pas cu pas cu bolidul Norma M20F în Campionatul Național de Viteză în Coastă (Video)

  • Emil Ghinea este multiplu campion național și medaliat în Campionatul Național de Viteză în Coastă.
  • Înainte de Norma M20F, pilotul a mai condus în competiții un Renault 5GT Turbo și un Renault Clio V6 Trophy.
  • În 2020, Emil Ghinea va participa și la Campionatul Național Super Rally.

  A început ediția 2020 a Campionatului Național de Viteză în Coastă, iar de la startul întrecerii nu avea cum să lipsească pilotul din Mangalia Emil Ghinea, multiplu campion și medaliat în competiție.

  În acest sezon, sportivul de 41 de ani evoluează cu un alt bolid, un bipost Norma M20F, la grupa CN/E2SC. Între 2011 şi 2014, Emil a condus în competiție o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Cu noua maşină, Emil a evoluat încă din ultima etapă a ediției 2019 a campionatului, când era deja campion naţional. Cu Norma M20F Emil Ghinea și echipa sa sunt în faza familiarizării pe deplin, atât ca pilotaj, cât și din punct de vedere mecanic, lucrurile fiind diferite față de mașinile anterioare.

  Practic, după zece ani de participare la competiții cu un turism, Emil a trecut acum la un bipost, cu care o ia pas cu pas, încercând să mărească ritmul de la cursă la cursă. Prima etapă a CNVC 2020 la care a participat Emil Ghinea a fost cea de la Cheile Grădiștei, urmând, până la final, rundele de la Reșița (4 – 5 iulie), Sinaia (1 – 2 august), Râșnov (29 – 30 august), Câmpulung Muscel (19 – 20 septembrie) și Poiana Brașov (10 – 11 octombrie).

  Aceasta e singura soluție;
  Fiecare mașină are tipicul ei, trebuie să o descoperim. E ceva nou cu Norma M20F, atât din punctul de vedere al pilotajului, cât și mecanic. Sunt foarte multe de setat. Trebuie să mă acomodez și cu poziția la volan. E un spațiu redus, în care nu-mi găsesc deocamdată confortul. La etapa de la Cheile Grădiștei, am întâmpinat și probleme tehnice în prima zi, bolidul oprindu-se de trei ori pe traseu. E total diferită față de mașinile pe care le-am condus anterior, de aceea o luăm pas cu pas.

  Așa trebuie să fie trecerea, pentru a deveni performanți. Încercăm să mărim ritmul de la cursă la cursă. Aceasta e singura soluție pentru a face rezultate și cu Norma M20F. Altă variantă nu există. În condițiile în care bugetul meu e mai mic față de sezonul trecut, în urma pandemiei de corona virus, și există această schimbare de mașină, în campionatul de față ne-am propus să participăm la cât mai multe etape și să ne acomodăm pe deplin cu Norma M20F, a declarat Emil Ghinea.

   

  Fanii vor să mai vadă pe traseu Renault Clio V6 Trophy
  În direcția familiarizării cât mai rapide cu noul bolid, pilotul din Mangalia va participa, în acest weekend, și la competiția din Bulgaria, de la Schumen. Emil a mai concurat la curse în țara vecină, fiind foarte apreciat și invitat curent de organizatori. În plus, pe lângă evoluția din Campionatul Național de Viteză în Coastă, campionul va participa în acest an și la Campionatul Național Super Rally, care va avea o etapă și la Mangalia, pe 11 și 12 septembrie.

  În această întrecere, Emil nu va pilota însă Norma M20F, ci Renault Clio V6 Trophy. Fanii acestei mașini vor să o mai vadă pe traseu. Le-am promis că voi participa cu ea și mă voi ține de cuvânt, a spus Emil Ghinea.

  Patru medalii de aur și trei de argint
  Campionul din Mangalia a avut şi în 2019 un sezon competițional remarcabil, care i-a adus trei prezențe pe podium la Gala Campionilor FRAS: locul 1 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, la clasa E2-SH-3000 (noua denumire a grupei H, clasa 3), locul 1 în Campionatul Naţional Super Rally, la grupa 3A (mașini peste 300 CP, cu o singură punte motoare) şi locul 3 pe echipe, cu Auto Speed Team Mangalia, pentru care a evoluat alături de colegul său, Alin George Luca.

  Pe lângă medalia de la echipe, acesta din urmă a urcat pe podium și la debutanți, secțiune la care a devenit vicecampion naţional. Medalia de aur din stagiunea 2019 de la Viteză în Coastă este a patra în competiție pentru Emil Ghinea (după cele din anii 2011, 2013 şi 2014), Emil având în palmares şi trei medalii de argint (în 2012, 2015 şi 2018)!

  #racing #championship #cnvc #hillclimb #ghinea #norma #action #concurs1 #motorsport #sound #passion??????????

  Gepostet von Dragos Ionel Popescu am Mittwoch, 24. Juni 2020  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss