Latest Posts

Accident grav la Spa: Cadillac sancționat pentru cursa de 24h de la Le Mans

Vizualizări: 29823

Accidentul grav produs la cursa WEC din Belgia între Cadillac și un BMW GT3 are consecințe. Earl Bamber a fost penalizat retroactiv.

Accidentul grav de la cursa WEC de la Spa-Francorchamps a avut consecințe grave pentru Earl Bamber. Pilotul de la Cadillac a primit o penalizare pe grilă pentru următoarea cursă a sezonului la cele 24 de ore de la Le Mans (15-16 iunie 2024).

Comisarii l-au identificat pe experimentatul neozeelandez ca fiind cauza coliziunii cu monopostul WRT-BMW M4 GT3 #31 al lui Sean Gelael și i-au acordat cinci poziții suplimentare pe grila de start pentru următoarea cursă WEC (Le Mans). Comisarii și-au anunțat decizia la ora 00:01 în noaptea de sâmbătă spre duminică, la trei ore după încheierea cursei.

Cadillac, Spa

Cadillac se deplasează la Le Mans cu o penalizare pe grilă

Bamber, câștigător la Le Mans în 2015 și 2017, a primit, de asemenea, trei puncte de penalizare. La ediția din acest an a clasicei curse de anduranță, bărbatul de 33 de ani va împărți unul dintre cele trei Cadillac-uri LMDh cu starul IndyCar Alex Palou și cu colegul său de echipă din WEC, Alex Lynn. Deși penalizarea de pe grilă nu are o importanță la fel de mare într-o cursă de 24 de ore, aceasta înseamnă totuși un dezavantaj în competiția extrem de puternică a hypercarurilor Cadillac.

Cadillac, Spa

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Accident Cadillac-BMW: Moment șocant la Spa

Accidentul grav dintre Cadillac V-Series.R nr. 2 (Bamber, Lynn) și BMW GT3 (Leung, Gelael, Farfus) a fost marele moment șoc al cursei de pe circuitul belgian Ardennes, care s-a prelungit cu aproape două ore. Din fericire, ambii piloți au fost supuși unor controale obligatorii la centrul medical după accident, dar nu au fost răniți.

Bamber, pilotul Cadillac, se afla foarte aproape în urma Porsche-ului #99 al lui Neel Jani pe infama linie dreaptă Kemmel, până când, în această situație strânsă de mare viteză, a lovit BMW-ul WRT în dreapta spate, a decolat pentru scurt timp și s-a rotit de mai multe ori pe pistă. Cursa s-a încheiat prematur pentru monopostul american și pentru adversarul său din GT3. Accidentul a declanșat o fază roșie de aproape două ore, iar ulterior a determinat prelungirea cursei cu 1:44 ore, după ce locul accidentului a fost reparat intensiv.

Cadillac, Spa

Earl Bamber dă undă verde după un accident grav

Bamber a dat undă verde și a transmis rapid prin radio echipei că este bine. Neozeelandezul și adversarul său Gelael au fost verificați în centrul medical de pe circuit. Comisarii cursei a decis să întrerupă cursa cu steaguri roșii pentru a curăța pista și a verifica dacă aceasta este sigură. Timpul cursei a continuat să curgă în timp ce mașinile rămase s-au aliniat pe linia de start/finisaj.

Vești amare pentru echipa WRT a lui Vincent Vosse: echipa belgiană de uzină BMW pierduse deja mașina soră M4 GT3 cu numărul de start #46 (Ahmad Al-Harthy, Valentino Rossi, Maxime Martin) într-o coliziune în trei direcții cu BMW-LMDh #20 și Jota Porsche #38.

Cadillac, Spa

WRT-BMW cu ghinion – Valentino Rossi este nevoit să privească cursa

Sfârșitul prematur al BMW-ului #31 a însemnat o retragere totală în categoria LMGT3 pentru eroii locali de la WRT, care obținuseră recent o victorie cu un dublu succes la Imola. În timpul celei de-a doua ore a cursei, BMW-ul #46, pe care
Valentino Rossi își făcea debutul în WEC, a lovit barierele de protecție după un contact cu Porsche Jota #38 (Rasmussen, Hanson, Button). Cauza acestei situații a fost Rene Rast de pe BMW M Hybrid V8 #20 (Sheldon van der Linde, Rast, Frijns), care a primit o penalizare drive-through.

“Din nefericire, ambele mașini LMGT3 au fost scoase din cursă de hipercaruri. Acesta ar trebui să fie un semn că este ceva la care trebuie să se reacționeze”, a avertizat pilotul de uzină BMW Augusto Farfus, care împarte cu Gelael și Darren Leung monopostul M4 GT3 #31.

Cadillac, Spa

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss