Latest Posts

Sorensen se întoarce în WEC GTE cu TF Sport

Vizualizări: 25993

Marco Sorensen, dublu câștigător al titlului FIA World Endurance Championship, va reveni cu normă întreagă în serie în 2022 cu echipa TF Sport Aston Martin.

Pilotul Aston va desfășura prima sa campanie din serie de când a câștigat clasa GTE Pro împreună cu colegul danez Nicki Thiim în 2019-20 și va concura cu unul dintre cele două Aston Martin Vantage GTE prezentate de echipa britanică TF în GTE Am.

Sorensen, care a câștigat cursa în campionatul britanic GT cu TF în 2018, va împărți mașina cu Ben Keating și liderul Porsche Carrera Cup Franța și obișnuit al Supercupei, Florian Latorre.

Sorensen și Latorre îi înlocuiesc pe Felipe Fraga și pe Dylan Pereira, care au trecut de la argint la aur pentru sezonul 2022.

Sorensen a făcut o singură apariție în WEC în 2021, după retragerea Aston din GTE Pro după câștigarea titlului.

El a disputat cursa de 24 de ore de Le Mans la volanul unui LMP2 Oreca pentru echipa daneză High Class Racing, rămânând sub contract cu Aston Martin Racing.

Sorensen a declarat: „Va fi grozav să revin în Aston cu Ben și cu întregul echipaj TF: sunt sigur că vom duce treaba la bun sfârșit!

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Sorensen

„Îi cunosc deja pe toți băieții TF foarte bine, deoarece am mai concurat cu ei. Sunt motivat și gata de plecare!”

Keating a adăugat: „Sunt foarte încântat să mă întorc cu TF Sport și să am un pilot de uzină și un distribuitor super-rapid. Am ratat cu mult sezonul trecut, dar vom face totul pentru 2022.”

Șeful TF Sport, Tom Ferrier, a spus că echipa este „mai mult decât pregătită să lupte atât pentru victoria de la Le Mans, cât și pentru titlul WEC cu noua ei formație.

TF va rula un al doilea Vantage sub steagul participantului japonez D’station Racing, Satoshi Hoshino și Tomonobu Fujii fiind confirmați ca primii doi piloți.

De asemenea, Thiim se întoarce complet în WEC anul acesta, cu participarea lui Paul Dalla Lana în Northwest AMR, condusă de Prodrive. Lor li se va alătura britanicul David Pittard, câștigătorul Nurburgring Endurance Series (NLS) din 2020.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul Mondial de Anduranţă găsiţi AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss