Latest Posts

Sordo și Lappi au avut parte de penalizări

Vizualizări: 10966

Liderul ACI Rally Monza, Dani Sordo, și locul al doilea, Esapekka Lappi, au fost amândoi penalizați la sfârșitul zilei de vineri. Administratorii finalei italiene a sezonului FIA World Rally Championship au acordat ambilor piloți o penalizare de 10s pentru tăierea aceleiași curbe în timpul testului final de viteză PZero Grand Prix din etapa de deschidere pe circuitul Monza.

Decizia administratorilor a spus că niciunul „nu au urmat instrucțiunile din cartea de drum” la curba aflată la 2,05 km după începerea etapei – o încălcare a reglementărilor. În ședințe separate, administratorii au examinat dovezi video. În legătură cu Sordo, declarația stewarzilor spunea: „Șoferul mașinii nr. 6 a blocat roțile la apropierea de serpentină, în încercarea de a opri, a fost confuz, deoarece serpentina a fost diferită față de cea a unei etape speciale anterioare. A văzut că nu era niciun balot în fața lui și a continuat direct. ”

În ceea ce îl privește Lappi, administratorii au spus: „Șoferul mașinii 4 și-a blocat roțile la apropierea de curbă și a făcut un efort să se oprească. Reprezentanții echipei au declarat că pilotul a decis să ia ceea ce simțea că este cea mai sigură opțiune, a merge înainte, lovind balotul de fân în acest proces. ”

Cu penalizările aplicate, Sordo își păstrează avantajul de 1,0s față de Lappi, dar Sébastien Ogier, clasat pe locul trei, se află la doar o secundă în urmă.

Sursa: World Rally Championship
Photocredit: World Rally Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

World Rally Championship

Latest Posts

Don't Miss