Latest Posts

Skoda prezintă noua mașină Fabia Rally2.

Vizualizări: 40676

Skoda a dezvăluit noua sa mașină Fabia RS Rally2, care va participa în Campionatul Mondial de Raliuri și în Campionatul European de Raliuri.

Constructorul ceh a petrecut doi ani dezvoltând noul Skoda Fabia RS, care va înlocui modelele de mare succes Skoda Fabia Rally2 și Evo, care s-au dovedit a fi o forță în clasele R5, obținând peste 1700 de victorii în raliuri în întreaga lume până în prezent. Cea mai recentă ofertă a Skoda în materie de mașini de raliu se bazează pe noua generație Fabia de a patra generație, dar prezintă mai multe îmbunătățiri față de predecesorul său care a cucerit anul trecut titlurile WRC2 și Campionatul European de Raliuri (ERC) în mâinile lui Andreas Mikkelsen și ale echipei Toksport World Rally Team, susținută de Skoda.

Skoda

Noul Skoda Fabia RS este propulsată de un nou motor turbo de 1,6 litri, bazat pe modelele Skoda RS de șosea, care poate produce 289 de cai putere și care este implementat pe sistemul de tracțiune integrală al mașinii. Caroseria a suferit, de asemenea, modificări majore, începând cu ampatamentul, care este acum mai lat pentru a îmbunătăți distribuția greutății și stabilitatea în partea din spate a mașinii.

Skoda

Noua Skoda Fabia Rally2 are, de asemenea, un sistem de răcire a frânelor revizuit, un pachet aerodinamic și o cursă mai mare a suspensiei. Noul pachet a fost perfecționat în urma unei serii de teste pe asfalt, pietriș și zăpadă desfășurate în Cehia, Franța, Italia, Germania, Belgia, Spania și Finlanda. Munca de dezvoltare a fost împărțită de Mikkelsen, de fostul pilot de uzină Citroen și Toyota WRC Kris Meeke și de piloții de teste Skoda Jan Kopecky și Emil Lindholm.

Skoda

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Skoda speră ca acest ultim model să continue succesul recent în clasa R5, în urma căruia Mikkeslen, Nasser Al-Attiyah, Esapekka Lappi, Pontus Tidemand, Kopecky, Kalle Rovanpera și Pierre-Louis Loubet au obținut titlurile WRC2 sau WRC2 Pro la volanul unei Skoda Fabia. Se așteaptă ca Skoda Fabia RS Rally2 să debuteze în competiție în clasa a doua WRC2 și în ERC în cursul acestui an. „A sta pe loc înseamnă a merge înapoi, iar acest lucru este valabil mai ales în motorsport”, a declarat Michal Hrabanek, șeful Skoda Motorsport.

Skoda

„De aceea, în dezvoltarea noii Fabia RS Rally2, am aplicat experiența acumulată de la modelul predecesor și am optimizat fiecare detaliu. Scopul a fost acela de a îmbunătăți cea mai de succes mașină de raliu din lume. Sunt mândru de întreaga echipă Skoda Motorsport, care a urmărit acest obiectiv cu multă dedicare. De asemenea, aș dori să le mulțumesc colegilor noștri de la Dezvoltarea Seriei; a patra generație Fabia ne-a oferit o bază perfectă pentru noua Skoda Fabia RS Rally2”.

  • Mai multe știri despre Campionatul European de Raliuri ERC găsiți AICI.
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Skoda Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss