More

  Latest Posts

  Sir Jackie Stewart vorbește despre Hamilton

  De 3 ori campion mondial, Sir Jackie Stewart, declară că, deși Hamilton este aproape de a doborî orice record, asta nu îl face cel mai bun pilot din istorie. Lewis Hamilton, se află pe punctul de a revendica cea de-a 91-a victorie și cel de-al 7-lea titlu, egalandu-l pe Michael Schumacher. Stewart spune că e greu totuși, să îl compari pe Lewis cu campionii generației lui.

  „Nu cred că vă puteți da seama de nivelul adevărat al piloților, doar pentru că astăzi sunt 20-22 curse pe sezon, pe când, pe vremea lui … să zicem Juan Manuel Fangio, erau poate 6,8 maxim 9 pe an, în Formula 1.”

  „Concurau și în curse de mașini sport, GT-uri etc. Dar în campionat, în zilele astea, Lewis Hamilton sau oricare contendent, are 20-22 de curse, dar doar în F1. Fară turisme, fară GT-uri, fară Indy, nici macar Can-Am. Deci nu poți face o comparație.”

  Stewart consideră că supremația celor de la Mercedes și a pilotului britanic, nu face bine sportului. Deci este mai greu să compari succesul său cu cel al vechilor campioni.

  „Lewis a luat o decizie bună când a plecat de la McLaren și a venit la Mercedes-Benz. Și mă înclin în fața lui pentru acea decizie. Dar sincer, în momentul de față, mașina și motorul sunt net superioare, așa că nu e corect pentru restul. E clar însă, că nu poți să vezi doar partea asta.”

  „Jos pălăria pentru Mercedes-Benz, Toto Wolff și desigur, Niki Lauda, care au creat o echipă incredibilă, alegând cei mai buni ingineri, aducând o sumă impresionantă de bani, cum mai vezi doar la Red Bull.”

  „Așadar, nu îi poți atribui același respect, pentru un titlu într-un monopost perfect. Și aici se face diferența dintre piloții buni și cei de succes.”

  „E dificil să zici că Lewis, nu e la fel de bun ca Fangio. Multora li s-ar părea greșit. Dar am văzute multe etape în motorsport, i-am văzut pe Ascari, Nuvolari, Caracciola…unii din cei mai buni piloți din lume.”

  „Stirling Moss a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai buni, chiar dacă nu a câștigat vreun campionat, fiindcă nu avea cel mai performant monopost. El a încercat mereu să concureze pentru echipe britanice. E dificil să vorbești clar despre asta.”

  „Huan Manuel Fangio, este din punctul meu de vedere, cel mai bun pilot din istorie, Jim Clark e pe 2, și îmi completează topul, Ayrton Senna”, a conchis Sir Jackie Stewart.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss