Latest Posts

Singapore, FP1: Duo-ul Ferrari îl învinge pe Verstappen

Vizualizări: 10917

Singapore, FP1: Scuderia Ferrari arată o performanță puternică în debutul cursei din Singapore, Charles Leclerc a stabilit cel mai bun timp în prima sesiune de antrenamente libere. Șopârlele au perturbat de mai multe ori antrenamentele.

Primul cel mai bun timp al weekendului din Singapore îi aparține lui Charles Leclerc și Scuderia Ferrari. Monegascul a parcurs în 1:33,350 minute circuitul stradal de 4940 de metri scurtat Marina Bay Street Circuit în prima sesiune de antrenamente libere, lăsându-l în urmă pe coechipierul său Carlos Sainz. Șopârlele au perturbat sesiunea de antrenamente de trei ori (vezi incidentele). McLaren F1 a atras atenția cu o actualizare majoră (vezi Tehnologia).

Singapore, FP1, Ferrari

Rezultatul:
Primele două tururi rapide ale lui Lando Norris au condus în fruntea timpilor pentru cea mai mare parte a primei faze a sesiunii, în care piloții au acumulat viteză pe traseul prăfuit în care au rulat cele două compoziții mai dure – supravirarea a fost frecventă în primele viraje mai lente de la început.

Piloții de la Scuderia Ferrari și Lewis Hamilton l-au retras pe Lando Norris, în timp ce primele lor sesiuni lungi pe pneuri dure se îndreptau spre concluzii, înainte ca pilotul de la McLaren F1 – echipat cu pneuri medium s – să revină în frunte cu un timp de 1m34.776s. Lotul s-a întors în masă la boxe imediat după ce s-a ajuns la marca de 20 de minute din sesiunea de o oră, după care Pierre Gasly de la Alpine F1 a condus trecerea la pneurile moi, apropiindu-se de jumătatea parcursă.

Singapore, FP1, Ferrari

Primul său tur nu a depășit timpul de lider al lui Lando Norris cu pneurile medium, iar când majoritatea celorlalți au ieșit cu pneurile cu pereți roșii, pregătirea lor a fost întreruptă de o activare a steagului galben în virajul 8 care a durat peste două minute, deoarece o șopârlă s-a aventurat pe circuit. După ce aceasta a trecut mai departe, George Russell și Carlos Sainz au detronat în cele din urmă efortul lui Lando Norris cu pneuri medium, cu primele lor încercări de tur rapid pe pneuri soft, înainte ca pilotul McLaren F1 să revină în față cu 1m33,522s după ce a luat și el pneuri soft.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Factorul de evoluție mare a pistei la începutul weekend-ului din Singapore a însemnat că piloții au găsit timp chiar și după câteva tururi cu pneuri soft, Charles Leclerc fiind cel mai rapid cu un 1m33.350s în timp ce sesiunea trecea de două treimi din distanță. Max Verstappen s-a clasat pe locul doi câteva momente mai târziu, cu 0,126s mai lent pentru Red Bull Racing.

Olandezul, care a remarcat că șopârla a fost mult mai mică decât cea pe care a întâlnit-o în mod faimos în timpul antrenamentelor din 2016, s-a plâns că RB19-ul său a supravirat prea mult la începutul cursei, în timp ce a rulat departe în partea de jos a top 10 și a simțit din nou că a avut “schimbări foarte agresive în jos în cutia de viteze”.

Singapore, FP1, Ferrari

Incidentele:
Doar o șopârlă a reușit să perturbe o sesiune de antrenamente altfel liniștită. După o jumătate de oră, un mic specimen s-a rătăcit pe pistă. A fost nevoie să se fluture steaguri galbene timp de două minute până când animalul a eliberat din nou pista în mod voluntar. În ultimele zece minute, șopârlele au mai apărut de două ori și au traversat liniștite pista.

Singapore, FP1, Ferrari

Tehnologia:
Cu excepția Haas F1, toate echipele au avut în bagaje actualizări. Piloții Haas vor trebui să aștepte până la Austin pentru specificația B. McLaren F1 și AlphaTauri au avut cele mai mari pachete pe mașinile lor. Pentru McLaren F1, este aproape o specificație C. În acest weekend, doar Lando Norris se va bucura de actualizarea completă. În prima sesiune de antrenamente libere, aproape toată partea stângă a mașinii a fost acoperită cu flow-viz.

Vremea:
GP-ul din Singapore este un eveniment care are loc după cursă – dar sesiunile 1 și 3 de antrenamente libere se desfășoară în continuare la lumina zilei. Prin urmare, sesiunile sunt mai puțin reprezentative. Piloții au transpirat la o temperatură a aerului de 31 de grade, iar pneurile la o temperatură a asfaltului de 41 de grade.F1

Singapore, FP1, Ferrari

Când și unde să urmărești Marele Premiu al Statului Singapore în acest weekend:

 • Vineri 15.09.2023, 16:00 – 17:00, Antrenamente Libere 2
  F1TVPro, Digisport 3 (+HD), Orange Sport 3, Prima Sport 2
 • Sâmbăta 16.09.2023, 12:30 – 13:30, Antrenamente Libere 3
  F1TVPro, Digisport 3, (+HD), Orange Sport 3, Prima Sport 2
 • Sâmbăta 16.09.2023, 16:00 – 17:00, Calificări
  F1TVPro, Digisport 2 (+HD), Orange Sport 4, Prima Sport 3
 • Duminica 17.09.2023, 15:00 – 17:00, Cursa
  F1TVPro, Digisport 1 (+HD), Prima Sport 1
 • La momentul publicării, Orange Sport nu a anunțat transmisia în direct a cursei de duminică.

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Singapore, FP1, Ferrari
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.

Sursa: GP24 Media
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss