More

  Latest Posts

  Simon Roberts va părăsi Williams, iar CEO-ul Jost Capito va prelua rolul principalului de echipă

  Restructurarea echipei Williams, după sosirea noilor proprietari Dorilton Capital, continuă cu știri că Simon Roberts va părăsi echipa de Formula 1, deoarece CEO-ul Jost Capito își absoarbe atribuțiile de echipă…

  Williams a anunțat plecarea directorului echipei de Formula 1 -Simon Roberts, după 12 luni cu echipa britanică.

  Roberts s-a alăturat echipei Williams în iunie anul trecut ca director general al operațiunilor F1, înainte de a prelua funcția de director interimar al echipei în septembrie, după plecarea familiei Williams.

  Roberts a fost numit în rol permanent în decembrie, după sosirea fostului șef al Volkswagen motorsport Jost Capito în funcția de CEO.

  image 1 1

  Dar, ca parte a restructurării în curs a echipei de conducere de la Williams de la achiziția sa de către Dorilton Capital vara trecută, echipa a anunțat acum că Roberts își va părăsi poziția.

  “A fost o plăcere să iau rolul de director al echipei după plecarea familiei Williams din sport”, a spus Roberts.

  “Cu toate acestea, odată cu tranziția în curs de desfășurare, aștept cu nerăbdare o nouă provocare și doresc tuturor celor din echipă toate cele bune pe viitor.”

  “Simon a jucat un rol esențial în gestionarea tranziției în ultimele 12 luni și aș dori să-i mulțumesc pentru contribuția sa excelentă din acea perioadă”, a spus Capito.

  Roberts nu va fi înlocuit în rol, cu declarația lui Williams că restructurarea va „simplifica și mai mult operațiunile ca parte a obiectivelor pe termen lung de a-l readuce echipa Williams în fața grilei”.

  Capito urmează să își asume responsabilitățile directorului echipei în rolul său de CEO, în timp ce directorul tehnic FX Demaison își va asuma responsabilitatea atât pentru pista cât și pentru inginerie. Fostul lider al proiectului VW WRC, Demaison, s-a alăturat echipei Williams în martie.

  Roberts a petrecut anterior mai mult de 15 ani lucrând pentru McLaren în F1, precum și o scurtă perioadă cu Force India în calitate de director general de operațiuni.

  Williams a suferit o serie de modificări semnificative de când a fost cumpărat de Dorilton în august anul trecut, cea mai notabilă fiind plecarea proprietarului echipei Sir Frank Williams și a directorului adjunct al echipei Claire Williams.

  Preluarea a pus capăt preocupărilor financiare ale lui Williams, permițând echipei să se concentreze mai mult pe îmbunătățirea performanțelor mașinii sale, după ce a căzut în partea de jos a clasamentului constructorilor în fiecare din ultimele trei sezoane.

  Mai multe ştiri despre Campionatul de Formula 1 găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula1


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss