More

  Latest Posts

  Silverstone va ține pasul cu Miami și Vegas cu evenimente de tip festival.

  Șefii de la Silverstone se vor concentra pe spectacole muzicale de profil înalt și pe un program de dezvoltare durabilă pentru a se asigura că Marele Premiu al Marii Britanii ține pasul cu cursele de Formula 1 de la Miami și Las Vegas.

  După ce în 2017 a activat o clauză de rupere a contractului cu Bernie Ecclestone din cauza taxei de escaladare de 5%, un nou acord pe cinci ani pentru Silverstone a fost semnat cu Liberty Media în 2019. Operând acum cu o relație „mult mai colaborativă” cu proprietarii F1, directorul general al circuitului, Stuart Pringle, este acum „pregătit să își dea mâna și să meargă la altar pentru o perioadă lungă de timp” și să urmeze modele precum Albert Park, care a semnat recent un contract pe 10 ani.

  Pentru a consolida oferta Silverstone alături de superproducția Miami GP și de prima cursă din Las Vegas, care va avea loc în 2023, circuitul din Northamptonshire plănuiește o acțiune în două direcții. Aceasta implică transformarea GP-ului britanic mai mult într-un „festival”, îmbunătățindu-și în același timp acreditările ecologice. Pringle a explicat pentru presei: „Să recunoaștem că în Miami și cu Las Vegas-ul care va fi pus în funcțiune, există o așteptare la un nivel de divertisment care este ceva ce nu a fost văzut până acum la Silverstone”.

  Silverstone

  „Devine un sport diferit. Există o mulțime de oameni noi care intră în el. Provocarea pe care am lansat-o echipei noastre aici la Silverstone este cum putem ține pasul cu acest lucru? Cum facem asta în stilul nostru distinct? Cum facem asta în felul nostru, fără să devenim un produs omogenizat bazat pe America, dar să păstrăm identitatea unică a Marelui Premiu al Marii Britanii? Răspunsul este că îl facem mai degrabă un festival de vară britanic. În următorii ani, veți vedea o mare creștere a calității spectacolelor de muzică”.

  Ca parte a ridicării inițiale, Sam Ryder – care a terminat pe locul al doilea după Ucraina la concursul Eurovision Song Contest din acest an – va interpreta imnul național înainte de GP-ul britanic din 2022. Un pseudo-festival de muzică va ajuta la menținerea fanilor pe teren, reducând astfel numărul de deplasări, ceea ce va contribui la atingerea obiectivelor Silverstone în ceea ce privește sustenabilitatea. Pringle a continuat: „De asemenea, vom aborda și cealaltă preocupare cu adevărat semnificativă a F1, care se referă la sustenabilitatea campionatului”.

  Silverstone

  „Vom fi, dacă nu cea mai sustenabilă rundă la care merge Formula 1, vom fi în primele două sau trei. Cred că este probabil că vom fi cea mai sustenabilă rundă”. Șapte dintre cele 10 echipe de Formula 1 care își vor avea sediul în Marea Britanie, plus operațiunile F1 de la Biggin Hill, vor reduce emisiile generate de călătorii. În plus, un serviciu de parcare cu 238 de autobuze și trenuri închiriate sporește transportul public pentru cei aproximativ 400.000 de fani care vor participa în weekend”.

  De asemenea, proprietarul pistei Silverstone, British Racing Drivers’ Club, își va ridica investiția totală în 2.700 de panouri solare la 2,8 milioane de lire sterline pentru a se asigura că 25-30% din necesarul anual de energie al circuitului este generat la fața locului. Pringle a declarat: „Există numeroase exemple care arată de ce inovația din Formula 1 este excelentă pentru această țară. Dar unii oameni nu înțeleg acest lucru. Ei cred că noi creăm CO2 doar pentru distracție”.

  Silverstone

  „Sunt hotărât să abordez acest aspect. Este o declarație foarte deliberată și foarte vizibilă…. Ne întindem fiecare nerv pentru a fi pentru a mișca această afacere”. Se așteaptă ca și organizatorii Marelui Premiu al Belgiei să urmeze același concept axat pe divertisment, în contextul în care există semne de întrebare cu privire la viitorul cursei în calendarul F1.

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Formula 1 Fans Romania


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss