More

  Latest Posts

  Shwartzman, “entuziasmat” de șansele de a pilota pentru Ferrari în FP1 după pauza de vară din F1

  Vizualizări: 12813

  Robert Shwartzman spune că este “puțin entuziasmat” de debutul său în Formula 1 cu Ferrari, atunci când va lua parte la două sesiuni de antrenamente.

  Shwartzman, pilot de teste Ferrari, a fost informat de către echipa din Maranello că va pilota monopostul F1-75 în 2 sesiuni de antrenamente, înlocuindu-i pe cei 2 piloți titulari, Charles Leclerc și Carlos Sainz.

  Campionul FIA Formula 3 din 2019 va concura folosind o licență israeliană, după ce FIA a interzis piloților să folosească steaguri rusești în urma invaziei în Ucraina din februarie.

  Shwartzman a participat anul trecut la testul tinerilor piloți pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, pilotând atât pentru Ferrari, cât și pentru Haas, dar încă nu și-a făcut debutul într-un weekend de cursă în Formula 1.

  Shwartzman

  „Sunt un pic entuziasmat de idee”, a declarat Shwartzman într-un interviu acordat celor de la Autosport la baza Ferrari din Maranello. „Încă nu știu exact la ce mari premii voi fi pe circuit, dar va fi, fără îndoială, un moment grozav pentru mine”.

  „Sunt mândru de mine că pot conduce un Ferrari într-un weekend de cursă și, de asemenea, abia aștept să corelez datele cu inginerii în simulator”.

  “Am petrecut foarte multe ore pentru a îmbunătăți monopostul virtual și pentru a-l aduce cât mai aproape de realitate. Acum abia aștept să văd rezultatele acestei munci la fața locului.”

  Shwartzman nu a concurat cu normă întreagă în acest an, concentrându-se în schimb pe munca de asistență pentru piloții Ferrari, Charles Leclerc și Carlos Sainz, după ce a părăsit Formula 2 la sfârșitul sezonului trecut.

  Ferrari a investit masiv într-un nou simulator care a fost pus în funcțiune pentru sezonul 2022, după testele efectuate la sfârșitul anului trecut.

  Shwartzman a declarat că lipsa unui program de curse în acest an i-a oferit o “adaptare completă” în echipa de curse Ferrari, sarcinile sale la simulator fiind completate de testele private cu mașini de Formula 1.

  Robert Shwartzman la Ferrari

  El a precizat că obiectivul său rămâne acela de a obține un loc în Formula 1 în viitorul apropiat, dar că este “puțin cam devreme” pentru el și Ferrari să ia o decizie cu privire la planurile sale pentru 2023.

  “Voi face tot ce pot pentru a avea o șansă”, a spus Shwartzman. “Evident, sper că munca pe care o fac în acest sezon îmi va fi de ajutor.

  “Sincer, nu am un plan B, de genul că, dacă nu voi merge în Formula 1, va exista deja un proiect alternativ. Uneori mă gândesc la ce aș putea face, dar astăzi sunt total concentrat pe Formula 1.”

  Ferrari a confirmat în aprilie că Shwartzman va trece la o licență israeliană pentru a se asigura că va rămâne la îndemână pentru potențiale oportunități în F1, inclusiv pentru participarea la antrenamente.

  Shwartzman a putut alege această opțiune, deoarece s-a născut la Tel Aviv și și-a petrecut primii trei ani din viață în Israel.

  “Evident, am avut întotdeauna un pașaport israelian și, din acest motiv, când situația dintre Rusia și Ucraina s-a înrăutățit, am decis să solicit o licență în Israel”, a declarat Shwartzman.

  Shwartzman

  “La urma urmei, vreau să fiu pilot, să ajung în Formula 1 este singurul meu obiectiv și, așteptând ca autoritățile din motorsport să ia deciziile pe care le-au luat apoi, a apărut imediat în mine nevoia de a mă asigura că voi fi din nou disponibil dacă Ferrari va avea nevoie să mă urce în mașină”.

  “Am reacționat rapid pentru a nu rata nicio oportunitate care ar putea apărea”.

  Mai multe știri despre Campionatului de Formula 1 găsiți AICI.

  Sursa: Motorsport Network
  Photocredit: Formula 1 Fans Romania
  Sponsor:

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Motorsport Network

  Latest Posts

  Don't Miss